Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

Projďete nejstarší americkou Appalačskou stezku s Petrem Koskem

Petr Kosek je milovník treků a cestování. Tentokrát si dal za cíl jednou z nejdelších turistických tras na světě, Appalačskou stezku o délce více než 3500 kilometrů.

Jazz v Liberci. V Malém divadle vystoupí Otto Hejnic Trio

V Liberci nebývá mnoho koncertů, kde jde o kvalitní živou hudbu, žánrově zařaditelnou mezi jazz, groove, latinu, funk. To se rozhodlo změnit liberecké Malé Divadlo. Má v plánu několik zajímavých vystoupení během roku. A začalo opravdovou...

TRAILER TÝDNE: Pokémoní mánie pokračuje. S nejznámějším z nich se setkáme i ve filmu

Pikachu se vrací na scénu, aby mladému Timovi pomohl vypátrat jeho otce. Ve světě, kde si lidé a Pokémoni nerozumí, najdou oba společnou řeč. Film rozhodně nebude pokračováním slavného animovaného seriálu, což by mohlo pobouřit zapřísáhlé...

Dlaskův statek připravuje novou předvánoční výstavu, hlavním tématem budou tradice a obyčeje

Předvánoční atmosféru si můžete užít například na Dlaskově statku, který pro toto období připravuje zcela novou expozici. Dozvídáte se na ní i o tradicích, které nejsou příliš známé.

Do Liberce přijíždí více než tři tisíce tanečníků na mistrovství světa

Po celý týden bude Centrum Babylon hostit taneční mistrovství světa WADF World Dance Championship 2018. Do Liberce se tak sjedou nejlepší tanečníci z celého světa.

FILMOVÉ PREMIÉRY: Fantastická zvířata jsou konečně tady. Další novinkou je německý Balón

Příběh Harryho Pottera baví fanoušky čar a kouzel přes dvacet let a stále má co nabídnout. Důkazem je i pokračování příběhu o kouzelníkovi Mloku Scamanderovi, který zkoumá fantastická zvířata. Tentokrát bude muset čelit i nebezpečnému čaroději...

Restaurování barokního sloupu v Liberci finišuje

Rozsáhlá rekonstrukce barokního kříže u kostela Nalezení sv. Kříže se chýlí ke konci. Dílo z rukou Matyáše Bernarda Brauna si restaurátorské práce zasloužilo a výrazně prokouklo.

Dorazí Metallica, Nirvana i Rammstein. Blíží se Fest Revival 2018

V polovině prosince proběhne v Home Credit Areně ojedinělá akce. Pořadatelé pod Ještěd dovezou revivaly světových hvězd. Lidé se tak mohou těšit třeba na ukrajinskou Nirvanu, nebo na české verze Rammstein a AC/DC.

TIPY NA VÍKEND: Den řemesel, Noc divadel nebo Cocotte Minute

O víkendu si na mnoha místech připomenou události 17. listopadu. Vedle nich ale probíhá i celá řada dalších zajímavých akcí.

Balet libereckého divadla uvede Dickensovu Vánoční koledu

Vánoční koledu připravilo pro předvánoční období Divadlo F.X. Šaldy v Liberci. Baletní podoba známého pohádkového příběhu britského spisovatele Charlese Dickense, který poprvé vyšel před 175 lety, nahradí po pěti sezonách v repertoáru Louskáčka....

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.