Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura

Tipy na víkend: Krajské dožínky, pivní festival i sklářská slavnost

První zářijový víkend nabídne bohatý program na mnoha místech po celém Libereckém kraji. Zatímco je někdy těžké nějakou akci vůbec najít, tento víkend opravu nudit nebudete a o výběr akce nouze nebude.

Festival Hrady CZ končí svou letošní pouť na Bezdězu se Škworem, Tomášem Klusem, Monkey Business nebo Divokým Billem

Čtrnáctý ročník festivalu Hrady CZ se po Točníku, Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí a Bouzovu představí v pátek a sobotu 31. srpna a 1. září na Bezdězu v romantickém Máchově kraji.

Socha jezdce se od radnice přesune do Vratislavic. Náměstí obsadí filmaři

Bronzová socha jezdce se v pátek na měsíc přestěhuje od radnice do parku ve Vratislavicích nad Nisou. Benešák totiž v září bude z velké části patřit filmařům, kteří tu budou natáčet americký velkofilm. Po skončení natáčení se jezdec opět vrátí na...

SOUTĚŽ: Kabáti budou letos pouze na Létofestu. A vy můžete vyhrát lístky

Letošní dvoudenní Létofest na libereckém letišti je už za rohem a my tu pro vás máme soutěž o dvě vstupenky. Stačí označit v komentáři u postu na tento článek někoho, kdo miluje skupinu Kabát a napsat proč právě on by neměl chybět.

Sedmihorské léto se blíží ke svému konci, ve čtvrtek vystoupí Stašová

Simona Stašová ve své one woman show s názvem Shirley Valentine zakončí letošní devátý ročník festivalu Sedmihorské léto.

Tento týden si děti v Liberci užijí divadelní pohádky

Od dnešního dne až do pátku se v Lidových sadech koná akce Týden s pohádkou. Pro malé i velké je připraveno celkem pět pohádkových představení.

Tipy na víkend: Hrady a zámky v noci, šampionát hasičů v Liberci

Celá řada akcí je naplánována na nadcházející víkend. Na své si přijdou fanoušci aktivního trávení volného času, ale i to, co mají rádi kulturu nebo se zkrátka jen rádi baví. Po roce je tu opět Hradozámecká noc se speciálním programem a v Liberci...

Hradozámecká noc v Libereckém kraji nabídne prohlídky i koncert

Do hradozámecké noci se zapojí většina hradů a zámků v Libereckém kraji, jež jsou běžně přístupné. Lákat budou převážně na kostýmované prohlídky, na Troskách v Českém ráji bude benefiční koncert.

Novoborské sklářské sympozium přivítá umělce z Argentiny, Indie i Japonska

Již po třinácté proběhne v Novém Boru Mezinárodní sklářské sympozium. Svůj um zde budou prezentovat hvězdy sklářského řemesla i mladé naděje v podobě studentů.

FOTO: Osmnáctých skotských her se zúčastnily stovky nadšenců

Desítky mužů v kiltech, skotské tóny a tance opět slavily Skotské hry na státním známku Sychrov. Oblíbená akce se zde konala po osmnácté.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.