Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kultura

Zámeček bývalého pánského spolku Schlaraffia nebyl uznán jako kulturní památka. Rozhodl o tom soud

Bývalé sídlo pánského spolku Schlaraffia v Jablonci nad Nisou se kulturní památkou nestane. Rozhodl o tom pravomocný rozsudek a osud zámečku je tak v současnosti nejasný.

FOTO: Prezidentská chata oslaví devadesát let. V Bedřichově tak bude o víkendu rušno

Již tuto neděli 24. června oslaví Prezidentská chata v Bedřichově devadesáté výročí od položení základního kamene, a to na den přesně. Při této příležitosti tak jsou v plánu letní slavnosti před chatou, kde si na své přijdou jak malí, tak velcí.

Jak vypadá chudoba v Africe nebo jak se zbavit exekucí? I na tyto otázky by měly odpovědět přednášky v knihovně

Osvětová kampaň s názvem Česko proti chudobě proběhne v Krajské vědecké knihovně Liberec 20. června od 16 hodin. Připraveny jsou přednášky, které mají informovat o situacích, které s chudobou neodmyslitelně souvisí a ve kterých se může octnout i...

Leťák zahájí sezonu na začátek prázdnin. První film vyberou sami diváci

Slavnostní zahájení sezony chystá jablonecké letní kino. Dvojitou radost mohou mít školáci, protože první promítání se chystá na úvod prázdnin, tedy 29. června. A sami diváci vyberou, co se bude promítat pomocí internetového hlasování.

FILMOVÉ PREMIÉRY: Escobar přinese náhled pod pokličku drogového impéria

Kromě filmu o jednom z nejbohatších lidé planety své doby, Pablu Escobarovi, se můžete těšit také na animovaný snímek o příšerkách z vesmíru, sondu do duše mladého homosexuála a svatební veselici, kterou bude komplikovat hra na babu.

TRAILER TÝDNE: Ryan Gosling poletí. A projde se po Měsíci ve filmu První člověk

Neil Armstrong se jako první člověk v historii prošel po Měsíci téměř před 50 lety. Nyní se na cestu po jeho stopách vydá Ryan Gosling a čeká ho dobrodružství plné napětí a nebezpečí.

Frýdlant se baví. Kulturní akce proběhne na čtyřech místech ve městě

Hlavní program na náměstí, ale dílčí akce v městském parku, v kostele Nalezení svatého Kříže a v areálu Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant. Takový je program akce Frýdlant se baví, která začíná už v sobotu v deset hodin dopoledne....

Ve Vesci přistanou návštěvníci z dalekých mlhovin. Je tu 2018 Ještědská odysea

Čtyři hudební pódia a poprvé možnost stanování s přespáním. To nabízí letošní Ještědská odysea, která proběhne ve veseckém areálu ze soboty na neděli. Alternativní festival nabízí trochu jinou zábavu, i tentokrát tu budou soundsystémy, živé kapely...

Divadlo obejme lidský řetěz. Happening je určen pro ty, co mají rádi kulturu

Máte rádi divadlo a kulturu a zajímají vás netradiční akce? Pak se vydejte v sobotu na happening Tady jsem doma – objímání Divadla F. X. Šaldy. Akce začne ve 13 hodin a těšit se můžete na komentované prohlídky divadla a vystoupení nejrůznějších...

Úklady a láska. Název dramatu od Schillera, které v činohře představí Šaldovo divadlo

Liberecké Šaldovo divadlo uvede ve dvou premiérách a dvou reprízách dílo s názvem Úklady a láska. Přestože Friedrich Schiller, německý básník, spisovatel a dramatik, napsal drama už roku 1784, jeho témata jsou stále aktuální.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.