Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

Úklady a láska. Název dramatu od Schillera, které v činohře představí Šaldovo divadlo

Liberecké Šaldovo divadlo uvede ve dvou premiérách a dvou reprízách dílo s názvem Úklady a láska. Přestože Friedrich Schiller, německý básník, spisovatel a dramatik, napsal drama už roku 1784, jeho témata jsou stále aktuální.

Šestý ročník Greenfestu je tu! A poprvé ve dvou dnech

Dvoudenní festival pořádaný 15. až 16. června v Lidových sadech nabídne nabitý edukativní program nejen pro děti. Připraveny jsou workshopy, stánky s nejrůznějšími předměty či přednášky s odborníky například na zdravou stravu nebo přírodní stavby.

Znáte libereckou kapelu Imaginárium? O víkendu bude hrát v Lidových sadech, kde pokřtí své první CD

Liberecká kapela Imaginárium představí v neděli 17. června svůj první umělecký počin. V rámci Frozenfestu, který se koná v Lidových sadech, pokřtí desku s názvem Vzlétne. Ta obsahuje 10 písní, které otextovala zpěvačka kapely Anežka.

Liberec má novou a o něco méně kontroverzní sochu. Náměstí bude zdobit bronzový kůň s jezdcem

Na liberecké náměstí byla dnes, 12. června, dovezena nová socha. Bronzové dílo autora Michala Gabriela s názvem Jezdec bude slavnostně odhaleno již o tomto víkendu.

Současné umění dorazí do Liberce. Je tu už třetí Art Week

Také letos proběhne v Liberci festival současného umění s názvem Art Week. Třetí ročník začíná v sobotu a až do příštího pátku jsou na programu umělecké intervence, přednáška, performance, komentované prohlídky.

FILMOVÉ PREMIÉRY: Duchařských příběhů není nikdy dost. Do kin vstupuje Ghost Stories

Do kin míří čtveřice filmové všehochuti. Od 6. června tak můžete zhlédnout taneční romantiku, volné pokračování Dannyho parťáků a hororový snímek plný duchařiny, ale i kutilské duo Pata a Mata.

TRAILER TÝDNE: Smrtelné stroje ovládnou Londýn. Přežijí jen ti nejrychlejší

Filmovou přehlídku letos zakončí adaptace knižní série Philipa Reevea s názvem Kronika hladového města. Filmové zpracování, které vyjde z dílny tvůrců Pána prstenů a Hobita, ponese název Smrtelné stroje a na plátno se dostane ke konci roku. Na...

Acháty pod mikroskopem? Nejen to nabízí semilské muzeum

Až do konce prázdnin mají nejen děti možnost podívat se minerálům trochu víc na zoubek, a to prostřednictvím výstavy a naučných workshopů, které pořádá semilské muzeum.

Centrum Liberce se vrátí do historie. Je tu dvoudenní městský jarmark

Dvoudenní jarmark proběhne ve dnech o víkendu před libereckou radnicí. K vidění budou nejrůznější představení a k případnému zakoupení ruční výrobky nebo historické oděvy. Večerní sobotní program pak láká na pochodňový průvod, ohnivou show či...

Novinka, která táhne: Plechovka fest se blíží a lístky mizí

Už jste si vybrali „ten svůj“ letošní fesťák? Jedním z největších lákadel hudební sezóny v regionu je bezesporu cvikovská novinka – Plechovka fest. Na line-upu Plechovky najdete to nejlepší z české hudební scény nejrůznějších hudebních žánrů!

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.