Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura

Přehlídka Made in Jablonec předvede desítky unikátních modelů

Začátek nového roku je již tradičně spjat s velkolepou módní přehlídkou Made in Jablonec. Tentokrát bude představena nová kolekce unikátních modelů ve čtvrtek 11. ledna v jabloneckém Eurocentru. Hostem večera bude swingový zpěvák Jan Smigmator.

Na liberecká divadelní prkna přiveze Ypsilonka tak trochu jinou Babičku

První lednové představení v programu libereckého Šaldova divadla se odehraje v režii známého Studia Ypsilon. S představením na motivy Babičky Boženy Němcové je mohou diváci vidět v neděli 7. ledna. Inscenace s názvem Babička se vrací slibuje...

Peklo s princeznou i Bajaja. Kde se v Libereckém kraji natáčely oblíbené pohádky?

Jsou tu Vánoce, ke kterým neodmyslitelně patří pohádky. Řada z nich se točila v Libereckém kraji, oblíbené jsou pro filmaře hrady a zámky. Například ve Frýdlantě se pohádek točilo hned několik, stejně jako na Sychrově.

PŘEHLED: Televize odvysílají zhruba stovku vánočních filmů a pohádek. Přinášíme jejich seznam

I letošní vánoční svátky nabídnou nepřeberné množství pohádek a vánočních filmů v televizi. Během Vánoc nebudou největší televizní stanice vysílat prakticky nic jiného. Diváci se dočkají klasických snímků jako jsou Pelíšky, Sám doma, Tři oříšky...

Muzeum skla a bižuterie bude celé vánoční prázdniny otevřeno zdarma

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou připravilo vánoční dárek pro všechny návštěvníky v podobě vstupu zdarma. Na středu 27. prosince nachystali také tradiční a velmi oblíbené tvoření pro celou rodinu.

O svátcích můžete vyrazit za zvířaty, do skleníků i třeba do muzeí

Vánoční svátky jsou ideální příležitostí k návštěvě muzeí, zoologické či botanické zahrady. Všude pro návštěvníky připravili zajímavé programy a mnohde otevřou i na Štědrý den, navíc se zajímavými bonusy.

Na Benátskou se vrací zahraniční interpreti. Hvězdami příštího ročníku budou Scooter nebo Slade

Už třicátý ročník hudebního festivalu proběhne příští rok ve veseckém areálu v Liberci. A pořadatelé na něj pozvali zahraniční interprety, kteří už v minulosti na festivalu vystoupili. Lidé se tak mohou těšit na Scooter, Slade a Suzi Quatro....

Jablonecké muzeum skla a bižuterie získalo nominaci na cenu Evropské muzeum roku 2024

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou bylo vybráno do užší nominace na cenu Evropské muzeum roku 2024. Je jednou ze dvou organizací v České republice, která se do nominace dostala. Druhým muzeem je Muzeum literatury v Praze.

Sedmnáctimetrový liberecký betlém má nově posilovnu i školu, Jiří Petrů ho tvoří již půl století

Hornická část, posilovna i škola přibyly v pohyblivém dřevěném betlému, který před půlstoletím začal vytvářet Jiří Petrů.

Liberecký Rosex chystá vánoční koncert v kostele v Ruprechticích

Smíšený pěvecký sbor Rosex z Liberce, doprovázený smyčcovým orchestrem mladých hudebníků pod vedením Jarmily Benešové, nové sbormistryně Rosexu, vystoupí na tradičním vánočním koncertu. Poslechnout si jej můžete v neděli 17. prosince v 18 hodin,...

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.