Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Michal Nesvadba, Věra Špinarová i Dezertér z Volšan. V březnu je z čeho vybírat

Nevíte, kam v druhé polovině března vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna si pro vás připravila seznam několika zajímavých kulturních akcí, které můžete v následujících dnech navštívit napříč celým Libereckým krajem.

24. 3. od 19:00 – Dezertér z Volšan -  (Kulturní centrum Sever - CVIKOV) - Nenapravitelný flamendr hlídaný na příkaz manželky sluhou to přežene s koňakem. Je pokládán za mrtvého. Manželka mu na Olšanech vystrojí pohřeb, ale domnělý nebožtík se probudí a dozví se leccos nepěkného o svém manželství a úmyslech "truchlících" pozůstalých. Staropražská fraška je jednou z nejúspěšnějších komedií proslulého scénáristy, herce, malíře a bohéma E. A. Pittermanna-Longena. Je plná komických situací. Zazní v ní známé staropražské písničky.

V hlavní roli Oldřich Navrátil, Kamila Špráchalová, Dana Bartůňková.

26. 3. od 17:00 – Michal k snídani – Michal Nesvadba narozeninový ROK tour „60“! (Koloseum Liberec) - Zábavné a poučné představení zároveň! Michal dětem servíruje legrační pokrmy, bavit se budou určitě i rodiče! Napadá Vás něco zábavného, když se řekne česká kuchyně, nějaký pokrm, že ne....?, tak mnoho jich "ochutnáte" právě od Michala, co třeba jablíčko v županu, máte to rádi...! tak na tohle jablíčko a jak mu to sluší právě v županu, jakou bude mít barvu a zda s kapucou nebo bez a na mnoho dalších se už nyní můžete těšit právě na představení Michal k snídani. 

Ať přijdete najedení nebo ne, odcházíte vždy hladoví, strhující podívaná na Michala, jak si užije s dětmi třeba oslavu svých narozenin, jak bude vypadat dort a kolik na něm bude svíček, na to všechno dostanete chuť, samé unikátní situace a zábava, tak to nezmeškejte! 

Neméně důležitá je pointa tohoto představení! Michal při aktivním zapojení všech malých diváků v hledišti rozluští velkou záhadu, co se vlastně stane s jídlem, které necháme na talíři nedojedené! 

Záhady jsou strašně fajn, vtáhnou do děje, funguje u nich příběh a hlavně Vás můžeme uklidnit, vše dobře dopadne a něco nového se dozvíme o tzv. záhadě posledního nedojedeného sousta na talíři.

1. a 2. 4. od 10:00 do 15:00 – Rozum a Štěstí – Pohádkové prohlídky (Státní zámek Sychrov) - Jednoho dne se potkalo Štěstí s Rozumem na lávce. "Vyhni se mi!" řeklo Štěstí. Rozum tenkrát ještě neměl tolik zkušeností, a tak nevěděl, kdo se má komu vyhnout. Proto řekl: "Proč bych se ti měl vyhýbat? Ty nejsi lepší než já." Který z nich je ve skutečnosti důležitější? Nebo to nakonec tak jednoznačné není? A co když na scénu vstoupí samotná Závist, která s dobrými úmysly rozhodně nepřichází? Odpovědi na tyto otázky zjistíte, pokud se první dubnový víkend vydáte na zámek Sychrov. 

9. 4. od 19:00 – Klára a Bára - (Dům Kultury Mladá Boleslav) - hrají: Ivana Chýlková, Eva Holubová, Mojmír Maděrič a Jan Holík nebo Roman Štabrňák. Radikální komedie o dvou manželských krizích a jednom úmyslně založeném požárů. Skoro nikdo není se svým životem úplně spokojený. A opravdu jen málokdo má takovou kliku, 
že najde ideálního partnera, se kterým dokáže být skutečně šťastný. Většina lidí se prostě musí v manželství hodně snažit a dělat při hledání dokonalého partnerského soužití dost velké kompromisy. Příběh Kláry a Báry vypráví o tom, co se může stát, když jedné z kamarádek po řadě takových kompromisů už rupnou nervy a pokusí se radikálně svůj manželský život změnit.

12. 4. od 19:00 – Věra Špinarová a Adam Pavlík Band (Divadlo Jablonec nad Nisou) - Pro svůj nenapodobitelný sytý hlas i pro temperamentní a vitální vystupování na koncertech patří Věra Špinarová již mnoho let mezi nejžádanější zpěvačky v České a Slovenské republice. Koncerty probíhají v průběhu celého roku a jsou stále vyprodány. Má celou řadu krásných hitů, například Meteor lásky, Music box, Bílá jawa 250, Raketou na Mars nebo Měj mě rád. Největším hitem se však stala píseň Jednoho dne se vrátíš, jejíž melodie je z filmu Tenkrát na západě. Prestižní záležitostí v roce 2007 bylo pozvání na koncert Joe Cockera, který nemá nikdy na svých koncertech hosty ani předskokany. Věra Špinarová byla pozvána jako host na Ostravský koncert. 

Kromě mnoha ocenění v podobě zlatých a platinových desek patří mezi prvních pět nejprodávanějších českých interpretek za posledních deset let. Její pověstný koncertní temperament byl zaznamenán na DVD a představuje Věru Špinarovou bez příkras, s ryzím naturelem a písničkami, které se stávají hity tou nejpřirozenější cestou, zlidověním..Nenechte si ujít koncert české Janis Joplin!

Autoři

Štítky Michal Nesvadba, Věra Špinarová, koncert, představení, Liberecký kraj, kultura, kulturní akce, Oldřich Navrátil, Kamila Špráchalová, Dana Bartůňková, Janis Joplin, Joe Cocker

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Nesvadba, Věra Špinarová i Dezertér z Volšan. V březnu je z čeho vybírat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.