Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Duben u Fryče: Ro(c)kování Jiřího Černého, prezidentský kandidát Marek Hilšer i Science Café

Přesně osm akcí si na zbytek dubna připravilo Knihkupectví a antikvariát Fryč v Liberci. Ro(c)kování Jiřího Černého, prezidentský kandidát Marek Hilšer, Science Café a mnoho dalšího! Kulturní akce jsou podpořeny Fondem kultury a cestovního ruchu města Liberec

Pátek 7. 4. od 19:00

Open Mic: Gorodky & Jenmy

GORODKY 
Jirka Kyncl - kytara, ukulele, zpěv + Michal Gololobov - elektrický dechový nástroj EWI Akai, flétny, foukací harmoniky, perkuse, hrají humorné a pokud možno neblbé písničky. 

JENMY 
Jiří Filip a Helena Kudláčková-Pennigerová - bývalí členové folkové kapely Kalypso, roku 2016 společně založili duo s výstižným názvem Jenmy. Jejich převážně společná tvorba vytváří původní repertoár s výraznými texty. 

Kdo se přidá? Přijďte zahrát, přednést své texty, zazpívat, nebo se podílet na atmosféře večera jako kritický či nadšený posluchač / divák. 

Vstupné dobrovolné.

Pondělí 10. 4. od 17:30

Stanislava Matulová: Postavy a tváře, kresby, portréty, koláže

Vernisáž dubnové výstavy.

Úterý 11. 4. od 18:00

Science Café: Jak fungují lidské hlasivky

host večera: doc. Ing. Petr Šidlof, Ph.D. z Technické univerzity v Liberci a z Ústavu termomechaniky AV ČR

Jak podstatná je schopnost mluvit si mnoho lidí uvědomí až ve chvíli, kdy o hlas přijdou, ať už dočasně kvůli nachlazení, nebo trvale například po rakovině hrtanu. Jak vlastně hlasivky z fyzikálního pohledu fungují? Jak může být maličký kousek tkáně schopný generovat zvuk, jehož síla v případě profesionálních zpěváků snese srovnání se startující stíhačkou? Co mají hlasivky společného se zříceným mostem v Tacoma Narrows?

Středa 19. 4. od 18:00

Marek Hilšer: Debata s prezidentským kandidátem

MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D. pracuje jako pedagog a vědecký pracovník na 1. Lékařské fakultě UK. Studoval mezinárodní vztahy a medicínu, účastnil se lékařských misí sorganizací ADRA.

Čtvrtek 20. 4. od 19:00

Pavel Eliáš: Jízdní kolo, vynález, který sblížil svět

Večer nad novou knihou libereckého autora a sběratele, inspirovanou letošním výročím: 1817–2017, 200 let od vynálezu předchůdce velocipedů a jízdních kol.

Vstupné 60,- / studenti a senioři 30,-

Úterý 25. 4. od 19:00

Štěpán Kučera: Jidáš byl ufon a jiné příběhy

Večer současné poezie a prózy uvádí Josef Straka.

Proč dostal támhle Pamuk Nobelovu cenu? A dostane ji i Dan Brown? Co všechno s tím mají společného ufoni a jak je možné, že SS přežila dodnes? To vše odhalí Robert Langdon díky prezentaci svého nového bestselleru Ježíš, Marie z Magdaly a já. Jo a abychom nezapomněli, vyluští u toho Kosmovo evangelium a zmámí nejkrásnější docentku v Turecku. To vše v knize, která v žádném případě není brownovskou parodií.

Štěpán Kučera (1985 Jablonec nad Nisou) pracuje jako redaktor Salonu, literární a kulturní přílohy deníku Právo. Vydal knihy Tajná kronika Rychlých šípů… a jiné příběhy (Host, 2006) a Jidáš byl ufon… a jiné příběhy (Druhé město, 2017). Jeho texty vyšly v řadě sborníků, například v knížce Miliónový časy: Povídky pro Adru (Argo, 2014).

Vstupné 60,- / studenti a senioři 30,-

Středa 26. 4. od 18:00

Fotograf Jan Čížek: Od Ploučnice ke hvězdám

Absolvent FAMU a profesor na Střední umělecké škole v Liberci nám představí svůj pohled na krajinu. Najdeme v něm souvislosti s názory spisovatele Václava Cílka a jiné inspirace. V tomto duchu nám mimo jiné představí řeku Ploučnici od pramene k soutoku.

Pořádá Šimon Pikous a Liberecká škola fotografie. www.lsfliberec.cz/

Vstupné 50 Kč, v ceně je malé občerstvení.

Čtvrtek 27. 4. od 19:00

Jiří Černý: Ro(c)kování

Poslechová antidiskotéka. Renomovaný hudební publicista vás bezpečně provede bludištěm hudebních novinek a kulturních zajímavostí.

http://www.jiri-cerny.wbs.cz/

vstupné 90 Kč, studenti a senioři 50,-

informace o knihách k autorským večerům najdete na www.knihyfryc.cz 

Foto kromerizskavyzva.cz

Štítky Marek Hilšer, Jiří Černý, kování, kandidát na prezidenta, Liberec, kniha, kultura, Jiří Filip, Štěpán Kučera, cestovní ruch, kulturní akce, Dan Brown

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Duben u Fryče: Ro(c)kování Jiřího Černého, prezidentský kandidát Marek Hilšer i Science Café  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.