Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Den včely přiblíží život i chov užitečného hmyzu

Co obnáší včelaření, jak je to těžké a co potřebuji k chovu včel. Nejenom s tím seznámí zájemce Krajský den včely, který můžou zájemci navštívit v sobotu 13. května v Lidových sadech v Liberci.

Děti se mohou těšit na zábavné hry nebo divadelní představení, dospělí budou mít možnost nakoupit včelí produkty nebo pomůcky pro včelaření. 

K vidění budou samozřejmě i živé včely, zájemci si ozdobí medové perníčky a chybět nebude ani občerstvení nebo hudební doprovod v podání skupiny Každej pes, jiná ves.  Akce potrvá od 9.30 do 15.00 hodin. Vstup je zdarma.

„Den včely bude připraven nejen pro včelaře, ale i pro rodiny s dětmi, které chtějí strávit příjemný den a poznat mnoho zajímavého ze života tohoto užitečného hmyzu. Pro děti bude připravena řada her a tvůrčích dílen. Včelaři si budou moci zakoupit včelařské vybavení. Dorazí i polský prodejce,“ uvedl Vladimír Davídek, předseda Okresní organizace Českého svazu včelařů Liberec, která je hlavním pořadatelem akce.  Vedle včelařů se na přípravě podílí také Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje (STŘEVLIK), akci finančně podpořil Liberecký kraj.

Autoři

Štítky včela, včelařství, Liberec, hmyz, Český svaz včelařů, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den včely přiblíží život i chov užitečného hmyzu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.