Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Literární procházka Libercem se zaměří na dopravu. Ukázky z knih přečtou divadelní herci

Šestý ročník akce Literatour se koná už v úterý od 17.30. Procházka městem s pěti zastaveními na četbu z různých knih začne na libereckém vlakovém nádraží a téma je tedy jasné – doprava. Z jednotlivých knih pak budou číst liberečtí divadelní herci.

„Věříme, že jsme připravili zajímavé téma, vybrali poutavé ukázky a místa. Snad nám bude přát i počasí,“ řekla mluvčí knihovny Michaela Valterová.

A kam tedy Literatour z nádraží zamíří? Právě tam se začne Svěrákovou povídkou Ve vlaku. Druhé zastavení je naplánováno na 18. hodinu do čekárny ČSAD, kde Markéta Tallerová přečte úryvek z knihy Mileny Holcové Lidi.

O další půlhodinu později Přemysl Houška v historické tramvaji v depu DPMLJ přečte povídku Vládní tramvaj od Ondřeje Neffa.

V 19 hodin se pak Literatour přesune do KultiVaru, kde Marek Sýkora přednese úryvek z knihy Miroslava Skály Svatební cesta do Jiljí.

Poslední zastavení je pak naplánováno v 19.30 na Fügnerku do moderní tramvaje EVO2. „Literární putování zakončíme povídkou Cestou do Slávie od Ireny Douskové, předčítat bude Barbora Kubátová,“ dodala Valterová.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky kniha, Liberec, doprava, herec, povídka, Markéta Tallerová, Milena Holcová, Ondřej Neff, ČSAD, Marek Sýkora, Miroslav Skála, Irena Dousková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Literární procházka Libercem se zaměří na dopravu. Ukázky z knih přečtou divadelní herci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.