Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jahodová neděle nebo grilování. Ke čtvrtečním trhům v Kostelní ulici přibudou další akce

Sto padesát tisíc korun by chtěla Rada města vyčlenit na kulturní program v Kostelní ulici v Liberci na místě farmářských trhů. Pokud to vyjde, trhy by doplnily tematické dny zaměřené na sezónní komoditu nebo aktivitu.

Akce se budou konat vždy v neděli, aby oživily horní centrum města i o víkendech. „Na měsíc červen je připravena Jahodová neděle, na které návštěvníci ochutnají nejrůznější výrobky právě z jahod, nakoupí si z výběru kvalitních jahod. Celá akce bude doplněna doprovodným programem. Součástí pak bude samozřejmě i prodej dalších výrobků či produktů, které jsou na Farmářském trhu v Kostelní obvyklé,“ popisuje Michal Buzek, ředitel společnosti Elset, která trhy organizuje.

Připraveno je ale celkem pět akcí. Dalšími náměty bude například grilování, švestky, jablka a podobně. Všechny tyto mimořádné akce budou pořádány o nedělích, aby oživily město i o víkendech.

Jedna akce by měla město vyjít na třicet tisíc korun. „Pořádání akcí s sebou nese náklady, které není možné hradit z výnosů samotných trhů, proto nyní žádáme město o finanční podporu,“ dodal Buzek.

Rada města schválila uvolnit 150 tisíc korun, musí to ale ještě potvrdit zastupitelstvo.

Autoři | Foto MML

Štítky Liberec, Kostelní ulice, trhy, Elset, farmářské trhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jahodová neděle nebo grilování. Ke čtvrtečním trhům v Kostelní ulici přibudou další akce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.