Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Hudební festival ve Vesci, bikeři na Ještědu i otevřené zahrady

Nevíte, kam vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna pro vás ve spolupráci s portálem eVstupenka.cz přichystala seznam šesti nejzajímavějších akcí, které by vás mohly zajímat.

8. – 10. 6. Veletrh dětské knihy 2017 (Koloseum Liberec)

11. ročník Veletrhu dětské knihy v Liberci. Vzbuďme zájem dětí o knihy a nejen to, snad i přibude rodičů a prarodičů, kteří pomohou svým dětem najít cestu ke čtenářství, které je základem dobrého vzdělání.

8. 6. od 19:30 – O5 a Radeček – TOUR NA STŘECHÁCH 2017 (Vratislavice101010)

Kapela O5 A RADEČEK po loňské vyprodané premiéře znovu vyráží na unikátní turné po střechách, které má zastávku pouze na osmi střechách po celé České republice. Akustický koncert "blízko nebe" nabídne pohodovou a neformální atmosféru ve společnosti sympatických muzikantů z jesenických hor a jejich známých hitů (Vloupám se, Kristián, Máci, Praha…). Těšit se můžete také na netradiční procházku historií kapely a samozřejmě na nádherné výhledy do okolí.  Koncert na sezení proběhne na střeše knihovny KC VRATISLAVICE 101010 a bude mít omezenou kapacitu.  O5 A RADEČEK, šumperská skupina známá též jako Radečkové, hraje ve stejné sestavě od roku 1994, její tvorba se postupně vyvíjí od folku přes folk-rock až k rocku.  Československý duet s Márií Čírovou „Vloupám se“ patřil půl roku mezi nejhranější české skladby v rádiích a TV a videoklip se stal ve své době nejvyhledávanějším videem na českém internetu.

9. – 11. 6.- Železnobrodský jarmark (Železný Brod)

Tradiční jarmark zaplní celé město. Bohatý hudební i kulturní program, stánky s občerstvením i řemeslnými výrobky, atrakce po celém městě, včetně poutě s kolotoči.

10. – 11. 6. od 9.00 – Liberecký jarmark 2017 (nám. Dr. E. Beneše, Liberec)

Tradiční slavnosti nabídnou stánkový prodej i bohatý kulturní program. Po oba dva dny se na náměstí budou konat vystoupení rytířů, divadelní představení, dobové tance, ukázky šermu i kejklířská vystoupení. Sobota nabídne večerní program – Pochodňový průvod (21.00), Barokní slavnost (21.15) a Barokní ohňostroj (21.45).

10. 6. od 14.00 – Otevíráme Zauhlovačku (Vratislavice nad Nisou)

Prohlédněte si nepřístupnou zauhlovací a vodárenskou věž ve Vratislavicích. Kulturní program pro celou rodinu, vystoupení hudební kapel, dobroty od regionálních výrobců.

10. a 11. 6 - Rock Machine Enduro Race Ještěd

Cyklistické klání České Enduro Serie 2017. Závody na Ještědu jsou ověřenou stálicí v kalendáři seriálu a těšit se rozhodně můžete na pestré a zábavné tratě, které jsou namotané v blízkosti vrcholu Ještěd. Pro kategorii Race bude připraveno 5 erzet, Hobby si na severu Čech užijí erzety 4. Všechny tratě budou připraveny pro trénink od soboty od 11.00 hodin. Start závodu je naplánovaný na neděli od 9.00 hodin.

10. 6. – Oldtimer Bohemia Rallye 2017 (Liberecký kraj, Středočeský kraj)

V Mladé Boleslavi proběhne ve dnech 8.-10. 6. setkání majitelů a obdivovatelů automobilových veteránů. Dne 10. 6. můžete vidět tyto vozy také v Liberci: 11.20 hod. měřený úsek OC Nisa a 11.30 hod. přestávka u Domu kultury.

10. 6. od 15.00 - Ostašovská noc (antukové hřiště v Křižanské ulici, Ostašov)

Odpolední program pro děti, pohádka Divadla Krtek, hudební vystoupení kapely The Scoffers (18.30), koncert frýdlantské skupiny Grizzlies (20.00). Výtěžek ze vstupného bude využit na opravy kostela sv. Vojtěcha v Liberci – Ostašově.

10. 6. Od 15.00 do 20.00 – MMČR Flat Track (Plochá dráha Liberec)

Závod seriálu MMČR Flat track na rychlých motokárách. Jděte si závod užít a vytvořit báječnou atmosféru pro všechny odvážné borce na trati.

10. 6. od 12.00 – Ještědská Odysea 2017 (Sportovní areál Vesec)

Hudba, která spojuje. Vizuál, co bere dech. Na třech pódiích vystoupí desítky hudební kapel. Další program je rovněž nabitý: Longang Longboard Session, Graffiti Jam, Fotolom Vor a Divotvorný les, Cirko Minimo & Fireshow JBC s vlastní ozvučenou žonglovací stage - houpavé rytmy a spešl guest ZPOZA RÝMU, Závody talířů - Diskgolf - DISCGOLF CLUB HUNTERS, Sítotisk a nažehlováky v režii Argonaut a one manuf*ckture, Soli-Mexikaner proti Trumpovi: Benefiční drink na protesty proti G20, Jídlo & Pití - Vegekantýna Kabinet Trutnov, FNB, Tovaryšský vršek

10. a 11. 6. od 11.00 – Víkend otevřených zahrad (Urban Gardening Liberec – zahrada Liberec)

Liberecká zahrada se poprvé letos připojít k Víkendu otevřených zahrad. Přijďte si prohlédnout, jak to tam vypadá.

10. 6. od 13.00 – Dlouhomostecké slavnosti (fotbalové hřiště Dlouhý Most)

 Dlouhomostecká osmička (hasičská soutěž), 14-16 dětský den (sportovní odpoledne), 16.30 loutkové divadlo Kozlík, 17.30 Cimbálovka Liberec, 20.00 Black Beagle.

10. 6. od 8.30 – Malevil Cup 2017 (Jablonné v Podještědí, Lužické hory)

Mezinárodního MTB marathon Malevil Cup. Závod bude odstartován od 8.30 hodin na náměstí Míru v Jablonném v Podještědí pro cyklisty s nejdelší trasou, poté pro další závodníky.

10. a 11. 6. od 11.00 do 16.00  – Víkend otevřených zahrad na Lemberku

Prohlédněte si zámeckou zahradu se zaměřením na barokní krajinu.

10. 6. od 19.00 – Noc Slovanských bojovníků (přehrada Mšeno, Jablonec nad Nisou)

Večera se zúčastní nejlepší profesionální bojovníci z České republiky a zároveň úplní amatéři, kteří si jdou poprvé okusit, jaké je to stát v ringu. Všichni se tímto rozhodli podpořit myšlenku slovanské sounáležitosti a ukázat, že mimo ring držíme spolu.

10. 6. od 10.00 - Plusáčkova olympiáda

Firma Webasto si na sobotu připravila akci Plusáčkova olympiáda. Určena je jak pro zaměstnance a jejich rodiny, tak pro širokou veřejnost. Na programu budou nejrůznější soutěže, jízdy na ponících, nafukovací atrakce, hudební vystoupení i prohlídka závodu. Akce potrvá až do 16.30 a koná se v areálu firmy v ulici České mládeže

11. 6. od 13.00 – Gody 2017 (Lidové sady Liberec)

Tradiční přehlídka hudebních country a folkových kapel. Účinkují: Lenka Slabá - Jarda Matějů, Sem Tam, Volupsije, New Aliquot, Spare Parts, Flastr, Stan Band, Devil's Dream, The Wings a Jizerský bodlák. Vstup zdarma.

16. 6. Krajské slavnosti a Den otevřených dveří na kraji (Krajský úřad Libereckého kraje)

V budově Krajského úřadu a jejím okolí bude připraven celodenní program pro všechny věkové kategorie. V 10 hodin zahájí dopolední program, po poledni pro seniory, večer hudební vystoupení skupin Hodiny, Jakub Děkan Band a Těla. Samotná budova Krajského úřadu Libereckého kraje bude zpřístupněna od 10 do 18 hodin.

Návštěvníci se mohou podívat do kanceláří členů Rady LK či si prohlédnout sál, kde jedná Zastupitelstvo LK nebo se projet netradičním výtahem Páternoster. V multimediálním sále budou připraveny tvůrčí dílny krajských muzeí a galerií a v provozu bude také oblíbená kavárna na vyhlídce v 17. patře budovy kraje.

17. 6. od 19:00 – Jaroslav Svěcený (Sbor českých bratří Mladá Boleslav)

Jaroslav Svěcený - housle Jitka Navrátilová - cembalo v programu Vůně baroka

18. 6. od 14:00 – Tátafest (Frýdlant)

Festival proběhne v prostorách mezi kavárnou CAFÉ JAZZOVÁ OSVĚŽOVNA a kostelem.

Zámecký pivovar připravuje pivo TÁTABÍR, naše kavárna zde bude se svým stánkem Domečkem plným dobrot :), kde kromě jiného se můžete těšit na baTÁTOvý TATArák a v kavárně bude jako novinka pivní zmrzlina.

Stejně jako v loni bude probíhat soutěž o Frýdlantského tátu, bude zde nainstalovaná „Zeď nářků“, kde jak otcové svým dětem, tak děti svým otcům mohou zanechat jakýkoliv vzkaz a k tomu všemu budou vyhrávat kapely BARREL BATERRY, TYGROO, HUSO  a česko francouzská kapela Les Gars den bas.

Celý rej začíná ve 14.00, konec předpokládáme kolem 18.00 hodiny. Vstup volný

23. 6. od 19:30 – Hana Zagorová a Petr Rezek (Letní kino Turnov)

Jedinečný koncert této dámy české populární hudby v Turnově! Neustále beznadějně vyprodané sály jsou zárukou skvělého kulturně hudebního zážitku, který si nemůžete nechat ujít. Na diváky čeká téměř dvou a půl hodinový koncert kde zazpívá Petr Rezek svoje největší hity, dále bude zpívat paní Zagorová hity svojí kariéry a během celého večera zazní duety Hanky a Petra. Celým večer doprovází skupina Jiřího Dvořáka Boom!Band.

30. 6. od 20:30 – Petra Janů s kapelou Amsterdam (Hrad Valečov)

Velký koncert k životnímu jubileu populární zpěvačky.

Štítky kultura, kulturní přehled, Liberec, Liberecký kraj, hudební skupina, zahrada, Ještěd, koncert, kavárna, slavnost, hudební vystoupení, kniha, hudební festival, Hana Zagorová, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Hudební festival ve Vesci, bikeři na Ještědu i otevřené zahrady  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.