Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Parčík s památným stromem ve Frýdlantské ulici ožije komunitním workshopem

V rámci Česko-německého kulturního jara 2017 v červnu ožije parčík s památným stromem ve Frýdlantské ulici. Během celého týdne 17.–23. 6. se budete moci přidat a zapojit se do komunitního workshopu. Pracovat se bude převážně se dřevem a vyrábět se budou prvky k zábavě i odpočinku.

„Jejich konkrétní podobu naplánujeme společně během úvodního víkendu. Jediné, co je jasné už teď, je pódium nejen pro koncerty, které bude do budoucna využívat k různým akcím Kino Varšava, a venkovní knihovnička, o niž bude pečovat Knihkupectví Fryč. Další prvky, ať už to budou lavičky, houpačky či například bar, navrhneme při společné diskusi,“ říkají pořadatelé akce.

Záměrem je ukázat společné metody péče o veřejný prostor a jejich praktické využití. „Věříme, že přímé zapojení veřejnosti vede ke zlepšení kvality života v husté urbanistické zástavbě. Cílem akce je posílení sousedských vazeb, aktivizace občanů a především zobytnění zelené plochy v Liberci, jehož centrum je téměř bez parků,“ dodávají pořadatelé.

Každodenní workshop bude zakončen grilovačkou a projekcí filmu, případně koncertem nebo přednáškou. V sobotu se prostor otevře komunitní hostinou, těšit se můžete i na koncert skupiny LO/VE a čtení Martina Fryče.

Stejnou parcelu aktuálně řeší i studenti Ateliéru 0 – architektonického ateliéru prvního ročníku na FUA TUL, který vedou Vladimír Balda a Jiří Žid. Návrhy studentů budou prezentovány jako inspirace při úvodním sobotním setkání. Někteří studenti budou své projekty i realizovat.

Kompletní program nejdete zde.

Autoři

Štítky workshop, Liberec, památný strom, koncert, Kino Varšava, Fakulta umění a architektury Technické univerzity v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parčík s památným stromem ve Frýdlantské ulici ožije komunitním workshopem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.