Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Výstava Tady jsem doma se přesunula do Plazy. Na konci prázdnin ji ukončí festival cizinců

Výstava, která má Liberečákům přiblížit, že také mezi jejich sousedy žijí cizinci či zástupci národnostních menšin Tady jsem doma, se na léto přesunula do obchodního centra Plaza. Tam bude až do konce srpna a 31. srpna ji symbolicky na náměstí před radnicí zakončí festival Liberec – jedno město pro všechny.

Výstava Tady jsem doma byla zahájena už v listopadu v budově magistrátu, od té doby prošla několika místy. „Cílem projektu je poukázat, že i člověk s cizím původem může být naší společnosti prospěšný - stejně tak je tomu u osobností této výstavy,“ řekla Veronika Dufková z Komunitního střediska Kontakt.

Panely tak představují patnáct osobností regionu včetně hokejisty Dominka Lakatoše nebo fotografa Ibrahima al Sulaimana.

Po celý červenec a srpen bude výstava ke shlédnutí v prostoru pod eskalátory před pobočkou ČSOB. „Výstava je v tomto obchodním centru přes letní prázdniny umístěna záměrně - tematicky na ni totiž bude navazovat připravovaný šestý ročník Letního festivalu cizinců a národnostních menšin Liberec - jedno město pro všechny,“ dodala Dufková.

Ten proběhne 31. srpna od 14 hodin a na festivalu budou moci návštěvníci některé z tváří výstavy osobně poznat.

Autoři | Foto Jan Vrabec

Štítky Tady jsem doma, cizinci, národnostní menšiny, Liberec, festival, výstava, Plazy, Československá obchodní banka, obchodní centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava Tady jsem doma se přesunula do Plazy. Na konci prázdnin ji ukončí festival cizinců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.