Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letošní filmové KI-NO v Pražské zná datum i kompletní program. Tématem je sci-fi

Tři večery, tři filmy každý promítací den. Téma? Sci-fi. Letošní ročník filmového festivalu KI-NO v Pražské ulici má na programu kultovní snímky od Vetřelce, přes Věc až po legendární československou Ikarii XB 1. Festival se koná od čtvrtka 7. do soboty 9. září.

KI-NO už se stává tradiční kulturní akcí. Začíná se jako vždy ve čtvrtek filmy Arrival, Vetřelec a District 9. Páteční večer obstarají Star Trek, nový Mad Max a Věc. A sobotní program bude patřit Marťanovi a Ghost in the Shell.

Na závěr se promítne nejslavnější československý sci-fi film Ikarie XB 1. Putování stejnojmenné vesmírné lodi k planetám Alfa Centauri natočené v roce 1963 nabízí tajemný příběh s výbornými hereckými výkony, novátorskou hudbou i skvělou kamerou. Film se posléze stal inspirací i pro hollywoodské tvůrce.

A není to jen o filmech. „Nebude chybět ani občerstvení od našich oblíbených bister a kaváren a oblíbení návrháři a designéři,“ říkají pořadatelé.

KI-NO Liberec (7. - 9. září)

čtvrtek
Arrival
Vetřelec
District 9

pátek
Star Trek
Mad Max: Fury Road
Věc

sobota
Marťan
Ghost in the Shell
Ikarie XB 1

Autoři | Foto Hrabec Fotka

Štítky KI-NO, festival, Pražská, film, science fiction, Ikarie XB 1, Star Trek, Ghost in the Shell, filmový festival, Vetřelec, District 9, Mad Max film series, Alfa Centauri

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní filmové KI-NO v Pražské zná datum i kompletní program. Tématem je sci-fi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.