Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přípravu na festival Benátská narušila vyhořelá trafostanice

Přípravu areálu pro 25. ročník hudebního festivalu Benátská, který se v Liberci uskuteční od čtvrtka do neděle, narušila v posledních dnech jen vyhořelá trafostanice. Opravená by měla být dneska. Jinak přípravy postupují podle harmonogramu.

Dnes podle něj zároveň začala stavba hlavního pódia. Ve středu se bude dělat druhé pódium, světla a zvuk.

Přípravu areálu ve Vesci příliš neovlivnil ani pondělní déšť. "Rozbahněné to není," uvedl ředitel festivalu Pavel Mikez a připomněl, že to byl jeden z důvodů, proč festival před několika lety přemístili do Liberce z Malé Skály. "Tam, jak to bylo na loukách, už bychom festival mohli prakticky rušit, když by se to rozbahnilo. Tady jsou asfaltové cesty s drenážemi," řekl ředitel.

Loni si na čtyřdenní festival koupilo vstupenku zhruba 19 tisíc lidí. Mikez doufá, že letos by jich mohlo být ještě více. "Záležet bude samozřejmě na počasí, ale předprodej byl lepší skoro o 20 procent," dodal.

Stejně jako v minulých letech budou v okolí areálu platit po dobu festivalu dopravní omezení. "Částečně bude zjednosměrněna ulice Česká, a to po křižovatku s ulicí Brunclíkova. Komunikace bude sloužit jako parkoviště pro návštěvníky festivalu," řekla dnes krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Zároveň budou od okružní křižovatky v Dlouhé ulici pro dopravu uzavřené ulice Vrbatova, Nad Sokolovnou, Kašparova, U Družiny, Nedbalova a U Libeny.

Do areálu bude návštěvníky kyvadlově vozit autobusy z centra Liberce a z pražského Černého Mostu. Novinku v podobě vláčku s třemi vagóny připravili pořadatelé pro návštěvníky ubytované ve stanovém městečku. "Loni jsme řešili, že museli nosit těžké batohy se stany a dalšími věcmi z parkoviště ke stanovému městečku. Pěšky to je asi deset minut. Chtěli jsme jim to ulehčit a letos bude mezi parkovištěm a stanovým městečkem jezdit kyvadlově motorový vláček," řekl Mikez. Pestřejší sortiment než loni by měl být ve stáncích s potravinami, naopak nebude v areálu k dispozici bankomat.

Největšími zahraničními hvězdami festivalu budou britská kapela Status Quo a slovenský Team. Na Benátské se představí i Dan Bárta se svoji bývalou skupinou Alice či kapela Jasná páka s Davidem Kollerem.

Autoři | Foto Lucie Luková

Štítky Benátská, Liberec, Vesec, elektřina, trafostanice, festival, hudební festival, Dan Bárta, David Koller, Malá Skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravu na festival Benátská narušila vyhořelá trafostanice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.