Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Festival Benátská! startuje dnes Večírkem pro nedočkavé

Festival Benátská ve veseckém areálu startuje dnes večer Večírkem pro nedočkavé. Na dvou pódiích se vystřídají čeští a slovenští interpreti. Festivalový areál se otevírá v 15:30, pokladny a camp o hodinu a půl dříve.

Program prvního dne startuje v 17:00 vystoupením kapely Žoči Voči na hlavním pódiu. Následuje Peter Nagy a Indigo, Vašo Patejdl s kapelou, Horkýže Slíže a Inekafe. Ve stanu rádia Impuls se naopak představí domácí interpreti jako E!E, Wohnout nebo Těla.

PSALI JSME: Přípravu na festival Benátská narušila vyhořelá trafostanice

Hlavní program festivalu začíná v pátek a pokračuje až do noci ze soboty na neděli. Hlavní hvězdou letošního ročníku by měla být britská kapela Status Quo založená v roce 1962. Kapela patří k nejdéle fungujícím rockovým skupinám vůbec a její dva členové v roce 2010 získali Řád britského impéria. Podle posledních čísel patří Status Quo do třicítky koncertně nejžádanějších kapel na světe. Britská kapela vystoupí v sobotu ve 20:30.

Během tří dní se na podiích vystřídají jména jako Čechomor, No Name, Rybičky 48, Walda Gang, Marpo, Michal Hrůza, Kamil Střihavka, Pavol Habera, Mig 21 nebo třeba UDG. Ze zdravotních důvod se omluvili Wabi Daněk a Aleš Brichta.

Foto Lucie Luková

Štítky Benátská, Liberec, Vesec, festival, hudba, hudební skupina, Status Quo, Peter Nagy, Václav Patejdl, Horkýže Slíže, Iné Kafe, Mobilink, Řád britského impéria, Pavol Habera, Aleš Brichta, Wabi Daněk, Michal Hrůza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Benátská! startuje dnes Večírkem pro nedočkavé  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.