Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ochutnejte divadlo. Letní workshop nabídne čtyři unikátní dílny i se závěrečným představením

Herectví, tanec, rytmika se zpěvem a alternativní divadlo. Letošní letní workshop libereckého divadla F. X. Šaldy nabídne čtyři dílny vedené profesionálními umělci. Už třetí ročník akce Ochutnejte divadlo startuje v Malém divadle v pondělí 14. srpna a potrvá do pátku. Vše vyvrcholí pátečním představením pro diváky.

„Ochutnejte divadlo je pro každého, jde o hru, zábavu, sebepoznání a rozvoj. Momentálně máme přihlášených přes 40 účastníků všech věkových kategorií, kteří si vyzkouší divadelní tvorbu na vlastní kůži v jedinečné atmosféře divadelního prostředí,“ řekla Michaela Raňanská, organizátorka workshopu.

Hereckou dílnu povede dvojice známých herců DFXŠ Jana Hejret Vojtková a Jan Jedlinský, taneční lekce baletka Šárka Brodaczová a hodiny zaměřené na rytmiku a zpěv Stáňa Šinkovská. „Velkou letošní novinkou je zahraniční lektorská skupina Psychoteatr, která povede Dílnu alternativního divadla,“ dodal mluvčí divadla Jakub Kabeš.

Každý den je na programu hodinu a půl dlouhá lekce. Vše pak vyvrcholí pátečním představením pro diváky v Malém divadle. To začne v 19 hodin. „Diváci se mohou těšit na autentický výstup, vycházející nikoli z textů jako klasické představení, nýbrž z práce na jednotlivých dílnách,“ řekl lektor herecké dílny Jan Jedlinský.

Vedle hlavního programu nahlédnou účastníci také do zákulisí divadelního provozu: Čeká je prohlídka nahrávacího studia, technického zázemí a exkurze do archivu opery.

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky Ochutnejte divadlo, DFXŠ, divadlo, představení, dílna, Metzlův dům, Divadlo F. X. Šaldy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ochutnejte divadlo. Letní workshop nabídne čtyři unikátní dílny i se závěrečným představením  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.