Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Umělci budou zasvěcovat zájemce do divadelní tvorby. Účastníci semináře vystoupí v divadle

Divadelní profesionálové budou příští týden od pondělí v Malém divadle v Liberci zasvěcovat zájemce do herectví, tance a zpěvu. Účastníci na závěr pětidenního semináře vystoupí veřejně v divadle.

"Půjde o skutečné představení před publikem," o tom za divadlo informoval Jakub Kabeš.

Seminář nazvaný Ochutnejte divadlo se před zahájením divadelní sezony koná v Liberci potřetí a zájem o něj roste. Loni ho absolvovalo 13 lidí, letos jich je přihlášených přes 40. "Ochutnejte divadlo je pro každého, jde o hru, zábavu, sebepoznání a rozvoj," uvedla organizátorka divadelního workshopu Michaela Raňanská.

Účastníci semináře si mohou podle ní vyzkoušet divadelní tvorbu v jedinečné atmosféře divadelního prostředí. Letos bude workshop o den delší než loni, potrvá pět dnů. Hereckou dílnu povede dvojice herců libereckého divadla Jana Hejret Vojtková a Jan Jedlinský, taneční lekce baletka Šárka Brodaczová a hodiny zaměřené na rytmiku a zpěv Stáňa Šinkovská. "Velkou letošní novinkou je zahraniční lektorská skupina Psychoteatr, která povede Dílnu alternativního divadla," uvedl Kabeš.

Představení před publikem bude v Malém divadle v pátek od 19:00. "Diváci se mohou těšit na autentický výstup vycházející nikoli z textů jako klasické představení, nýbrž z práce na jednotlivých dílnách," uvedl lektor herecké dílny Jan Jedlinský.

Při semináři budou moci účastníci nahlédnout také do zákulisí divadelního provozu. "Čeká je prohlídka nahrávacího studia, technického zázemí a exkurze do archivu opery," dodal Kabeš.

Autoři | Foto Divadlo F.X. Šaldy

Štítky Divadlo. Malé divadlo, Liberec, seminář, veřejnost, divadlo, představení, Metzlův dům, dílna, herec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Umělci budou zasvěcovat zájemce do divadelní tvorby. Účastníci semináře vystoupí v divadle  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.