Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jablonecké kino Radnice už nebude mít parní vytápění

Jablonecké kino Radnice už nebude mít parní vytápění. Rekonstrukce topení v horním patře sálu a další práce v kině by měly skončit ještě v srpnu.

Kino, které se nachází v budově radnice, patřilo podle ní k posledním v republice, kde bylo parní vytápění. "Předpokládáme, že původní parní topení bylo v radnici už od její stavby a je tedy původní," informovala Barbora Irglová. Kino Radnice je v provozu od roku 1932, tehdy s kapacitou více než 1000 míst patřilo mezi největší kina v republice.

Výměna parního topení za ústřední teplovodní začala už v minulém roce, celkově bude stát zhruba dva miliony korun. Pracuje se v létě, kdy je kino mimo provoz. "Letos se dodělává, co se loni nestihlo, šatny a horní patro. Nebylo to nic, co by ohrožovalo provoz, proto se počkalo," uvedla mluvčí radnice Markéta Hozová.

Dokončení modernizace topení by mělo přinést úspory v provozních nákladech. I parní topení ale mělo své výhody. "Vytápění párou bylo velmi pohodlné a rychlé a celé prostory sálu byly vyhřáté během pár minut, takže o tuto výhodu přicházíme," zmínila Irglová.

V kině s kapacitou zhruba 400 míst se přes léto provádí i další práce za zhruba 680 tisíc korun. Především se po více než 40 letech modernizuje oponový systém. "Maskovací opony musí být pohyblivé, protože se mění v závislosti na velikosti daného filmu. Jejich obnova tedy velmi ulehčí práci promítačům, kteří je vždy před projekcí filmu musí přizpůsobit," dodala Irglová.

Autoři | Foto město Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec nad Nisou, kino Radnice, rekonstrukce, topení, kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecké kino Radnice už nebude mít parní vytápění  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.