Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Devětkrát a dost. Fryyfest na koupališti v Novém Městě pod Smrkem končí

Devět ročníků hudebního festivalu Fryyfest proběhlo v areálu koupaliště v Novém Městě pod Smrkem. Kulatý desátý už ale v roce 2018 nebude. Organizátoři se rozhodli skončit. A důvod? Vzrůstající nezájem sponzorů, stále větší finanční požadavky kapel a menší počet dobrovolníků. Na festivalu se přitom platilo pouze dobrovolné vstupné.

Fryyfest spojoval tvrdou hudbu a křesťanství. „Máme pro toto významné datum svou vizi a chceme aby to byla mimořádná akce. Nicméně za stávajících podmínek tuto představu nelze uskutečnit. Víme, že FF bude, ale kdy, kde a jak zatím ne. Co však víme, že chceme jít dále a z tohoto důvodu se další ročníky v areálu koupaliště v Novém Městě pod Smrkem již konat nebudou. Tento areál je pro to co chceme, nevyhovující,“ řekla za pořadatele zakladatelka festivalu Jana Kvapilová.

Jen na dobrovolném vstupném poslední ročník vybral skoro 16 tisíc korun. „Z tohoto jsme zaplatili poplatek za vstupného 447 korun a poplatek O.S.A 1816 korun. Zbytek financí využijeme buď na menší kulturní akci v roce 2018 anebo ji věnujeme na charitativní činnost,“ dodala.

Pořadatelé přesto věří, že jednou se desátý ročník Fryyfestu uskuteční. Jen zatím není jasné kdy, kde a v jakém rozsahu.

Autoři | Foto Fryyfest

Štítky Fryyfest, Nové Město por Smrkem, festival, koupaliště, Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devětkrát a dost. Fryyfest na koupališti v Novém Městě pod Smrkem končí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.