Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Projekt na rekonstrukci Varšavy se zadrhl. Jasno má být až v květnu příštího roku

Dva roky budou čekat lidé z kina Varšava na to, zda jejich projekt na obnovu kina dostane zelenou. I když ho podali už loni na jaře, stále o něm není rozhodnuto, nejnovější odhady hovoří o tom, že bude posouzen až v květnu příštího roku. Pokud by neprošel, město by muselo hledat peníze v rozpočtu.

Kino je aktuálně v havarijním stavu, kritikou nešetřil při Febio Festu například Fero Fenič. Jenže projekt na obnovu je dávno hotový, proč se zasekl, nikdo nedokáže říct.

„Z dosud neobjasněného pádného důvodu nebyla řádně předložená žádost kvalitativně hodnocena a byla zařazena mezi náhradní projekty,“ řekl náměstek primátora pro ekonomiku Jan Korytář.

Ten by kino rád opravil, i kdyby projekt s dotací nevyšel. „Pokud by dotace nevyšla, budu na příští rok prosazovat do rozpočtu i zahájení opravy Varšavy z peněz města. Stav, ve kterém jediné městské kino je, je ostudný a opravy nelze dál odkládat,“ dodal.

Na projektu, jehož cílem je obnovit kamenné kino s filmovým klubem a vybudovat multikulturní centrum, spolupracuje město Liberec s  žitavským Krönenkinem a kinem Kulturfabrik Meda v Mittelherwigsdorfu.

„Celkové náklady na rekonstrukci těchto tří kin dosahují po úpravě finančního plánu 2,9 mil. eur, přičemž necelé 2 mil. eur připadne na projektové aktivity statutárního města Liberec, většina na samotnou opravu celého objektu, zejména hlavního sálu,“ řekla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Autoři | Foto Kino Varšava

Štítky Kino Varšava, rekonstrukce, kino, projekt, Varšava, oprava, Fero Fenič, Jan Korytář, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt na rekonstrukci Varšavy se zadrhl. Jasno má být až v květnu příštího roku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.