Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

LIBERECKÝ VÝBĚR: Říkal snad někdo, že se toho v Liberci málo děje? V listopadu se nudit nebudete

Vítejte na stránkách nové rubriky, kterou budu připravovat ve spolupráci s blogem jizerské *ticho. Každý měsíc vám společně představíme výběr toho nejzajímavějšího, co se v Liberci a jeho okolí v nejbližší době bude dít a co by rozhodně nemělo uniknout vaší pozornosti.

Velké věci se začnou dít hned tento víkend, kdy v pátek v Bunkru oslaví své sedmé narozeniny původně liberecký audio-video-disco projekt Duck The Mainstream a v sobotu se ve Výzkumáku představí naprostá hudební senzace posledních měsíců Opak Dissu. Trochu si dělám strach o domácí duo Kletis & Evilboy, které bude supportovat obě akce. Dávejte na sebe kluci pozor, znáte se. 

O něco klidnější, ale určitě ne méně zábavnější to bude ve středu 8. listopadu v Knihkupectví a antikvariátu Fryč, kde Petr Nový, jinak také hlavní kurátor Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, představí svou nejnovější knihu Ve službách módy a stylu. Kdo Petra aspoň trochu zná, ví, kde má tou dobou být. 

Také další akce, na kterou vás chci pozvat, toho má s Jabloncem hodně společného. Minimálně to, že již třetí pokračování parádního techno nášupu Technørd, kde se jako hlavní hvězda představí slovenská DJka Leia Drex, se koná v pátek 10.11. právě v něm. Ale žerty stranou, hlavní organizátor, legendární DJ Daho si zaslouží jen a jen respekt. Hned o den později, v sobotu 11.11., do Liberce opět zavítá stále hvězdnější NobodyListen, který se tentokrát představí se svou vyhlášenou akcí Addict. Každý, kdo s ním zažil květnovou Nacht ví, že v Golfu prostě nesmí chybět.

Jindřich Šídlo patří mezi mé nejoblíbenější české novináře, proto vám musí být jasné, že si ho rozhodně nenechám uniknout ve středu 15.11. u Fryče. Výročí sametové revoluce můžeme oslavit hned na dva způsoby – buď oslavit v Bunkru sedmé narozeniny The Scoffers a společně s nimi se „vrátit do dob, kdy nebylo nic zakázáno a vše bylo povoleno“ nebo sednout na přímý vlak do Drážďan a přímo na nádraží Dresden-Neustadt si v tamním klubu TBA zapařit na DJe všech DJů, Richie Hawtina. Věřte, že před rokem 1989 byste si o takové cestě bez hranic mohli nechat jen zdát. 

Ale zpět do žhavé současnosti. Ve středu 22.11. se můžete na kolejích v Hadovi těšit na třetí pokračování projektu Liberec Calling, v rámci které jizerské *ticho představí zdejším vysokoškolákům to nejlepší, co se v Liberci právě děje. Hodně těžké rozhodování nás čeká o pár dnů později, kdy si budeme muset vybrat mezi koncertem Paulie Garanda a jeho skupiny v Golfu nebo vystoupením mých milovaných Midi Lidí v Bunkru. Říkal snad někdo, že se toho v Liberci málo děje?

Štítky Liberec, kultura, jizerské *ticho, Petr Vondřich, Liberecký výběr, opevnění, Petr Nový, Jindřich Šídlo, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Sametová revoluce, Midi lidi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LIBERECKÝ VÝBĚR: Říkal snad někdo, že se toho v Liberci málo děje? V listopadu se nudit nebudete  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.