Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jaromír Nohavica či Ben Cristovao. Organizátoři festivalu Benátská! zveřejnili jména prvních účinkujících

Na festivalu Benátská! v Liberci vystoupí příští rok populární písničkář Jaromír Nohavica. Účast potvrdili i zpěvák Ben Cristovao či slovenská kapela Tublatanka. Organizátoři v předstihu zveřejnili jména prvních účinkujících. Festival se bude konat ve sportovním areálu Vesci od 26. do 29. července.

Třiašedesátiletý Nohavica bude zřejmě patřit mezi hlavní hvězdy festivalu. "Na začátku nám to přišlo jako dost odvážná myšlenka. Jarek si na velké festivaly moc nepotrpím a jsme nesmírně rádi, že se k nám na Benátskou! s Impulsem po letech vrátí," uvedl spolumajitel festivalu Petr Pečený.

Nohavica patří k výrazným představitelům tuzemského folku a mnohé jeho písničky takřka zlidověly. O Nohavicovy koncerty bývá velký zájem. Když v roce 2012 vystoupil na 20. ročníku festivalu Benátská!, do areálu dorazilo 19 tisíc lidí. Na festivalu Nohavicu doprovodí polský akordeonista Robert Kusmierski a hráč na bicí a perkuse Pavel Planka.

Mezi potvrzenými interprety festivalu je i slovenská Tublatanka, liberečtí Krucipüsk, metalová kapela Dymytry či rocková skupina Doctor PP. Přijedou i kapely Citron, Arakain nebo Vypsaná fixa. Zejména mladší generaci by měla oslovit vystoupení Sebastiana, kapely ATMO Music či rapera Lipo. Ben Cristovao podle organizátorů připraví jedinečnou show.

Festival Benátská! se příští rok bude konat pošestadvacáté, v předprodeji se vstupenky prodávají za 1090 korun. Každoročně festival navštíví přes 15 tisíc lidí. Hlavními hvězdami letošního ročníku byla britská kapela Status Quo.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Benátská, Liberec, Vesec, festival, hudba, Jaromír Nohavica, Ben Cristovao, hudební skupina, Tublatanka, Robert Kuśmierski, Krucipüsk, Dymytry, Status Quo, Arakain, Vypsaná fiXa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaromír Nohavica či Ben Cristovao. Organizátoři festivalu Benátská! zveřejnili jména prvních účinkujících  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.