Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Úspěch libereckého divadla. Na festivalu Opera získalo dvě hlavní ceny

Operní soubor divadla F. X. Šaldy získal na československém festivalu Opera 2017 dvě hlavní ceny. Uspěl u kritiků za nejlepší inscenaci a odnesl si i cenu diváků za mimořádnou interpretaci titulní role pro Lívii Obručník Vénosovou.

Liberecké divadlo se na festivalu představilo ve Stavovském divadle s inscenací Massenetovy Thaïs. Tu přitom hraje výjimečně, ale dlouhodobě. „Inscenace přitom skýtá nevšední potěšení pro ucho i pro oko, čímž navazuje na nejživější operní tradici v nejlepším slova smyslu,“ řekl mluvčí divadla Jakub Kabeš.

Opera Thaïs je neobvyklým milostným příběhem mnicha Athanäela a kurtizány Thaïs. „Divácké i kritické ohlasy na liberecké nastudování dokládají, že tato pozapomenutá opera právě dnes našla své publikum a souzní s pocity dnešního člověka,“ dodal mluvčí.

Liberecký operní soubor si drží velkou kvalitu dlouhodobě. Na festivalu Opera získal cenu kritiků za nejlepší inscenaci počtvrté v řadě - v roce 2011 za Pucciniho Edgara, v roce 2013 za Massenetova Dona Quichotta a v roce 2015 za Foersterovu Evu.

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky Opera Thaïs, DFXŠ, Liberec, divadlo, festival, opera, Stavovské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch libereckého divadla. Na festivalu Opera získalo dvě hlavní ceny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.