Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Prožijte noc v libereckých divadlech. Nabídne otevřenou zkoušku nebo prohlídky ve stylu verneovek

Divadlo F. X. Šaldy se i letos připojuje k akci Noc divadel. Návštěvníkům se v sobotu otevře jak hlavní scéna, tak Malé divadlo a lidé se mohou těšit na otevřenou zkoušku hry Leninovi balzamovači, Šaldovo divadlo se zase promění ve svět Julese Vernea.

„Na jevišti Malého divadla budou pod taktovkou režiséra a šéfa činohry Šimona Dominika probíhat otevřené zkoušky připravované inscenace Leninovi balzamovači,“ řekl mluvčí divadla Jakub Kabeš.

Začátky se plánují ve 20, 20:45 a 21:30.

V foyer divadla bude připraven fotokoutek s fotografem a grafikem, kteří zájemce vyfotí a fotku zapracují do současného vizuálního stylu plakátů činohry DFXŠ.

„Během pár minut tak může mít každý vytištěný svůj vlastní, unikátní plakát ve stylu DFXŠ jako vzpomínku na netradiční večer s libereckým Divadlem F. X. Šaldy,“ dodal mluvčí.

V Šaldově divadle je připravena Tajemná noc. „Konkrétně půjde o zážitkové prohlídky budovy pojaté v duchu verneovky Tajuplný ostrov, která měla v Liberci nedávno světovou premiéru a je určena celým rodinám,“ řekl Kabeš.

Návštěvníci se osobně setkají s kostýmovanými postavami v čele s kapitánem Nemem, kterého hraje Václav Helšus. Zájemci si budou moci vyzkoušet některé z divadelních kouzel a zazní i kabaretní písničky.

Prohlídky se uskuteční až v pozdním večerním čase a poslední překročí i půlnoc. „Pokud by rodiče byli shovívaví k ponocování svých potomků, akce pobaví i děti,“ dodal mluvčí.

Autoři | Foto Noc divadel

Štítky Noc divadel, Liberec, divadlo, DFXŠ, styl, Vladimir Iljič Lenin, Divadlo F. X. Šaldy, Jules Verne, Metzlův dům, Václav Helšus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prožijte noc v libereckých divadlech. Nabídne otevřenou zkoušku nebo prohlídky ve stylu verneovek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.