Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krajský úřad hostil Vánoční trhy. Pro výrobky od klientů chráněných dílen si přišlo tisíc lidí

Velký sál krajského úřadu ve středu už počtrnácté ožil Vánočním trhem. Na něm se s nejrůznějšími výrobky prezentovali klienti chráněných dílen ze zařízení sociálních služeb z celého Libereckého kraje. Na akci dorazila zhruba tisícovka návštěvníků.

Ti si vybírali mezi proutěnými košíky, vánočními svíčkami, ozdobami, ručně malovanými přáníčky, ale také uháčkovanými nebo ušitými figurkami andělů. „Mezi zajímavé nápady patřil například adventní věnec, vytvořený z popcornu, anebo malé zvonečky z barevných korálků. Lidé si také mohli koupit keramický betlém nebo malý vánoční stromek,“ doplnila mluvčí úřadu Markéta Žitná.

„Všechny výrobky jsou ruční práce. Klienti je připravují v rámci sociálně pracovní terapie v chráněných dílnách. Mají radost, když vidí, že se návštěvníkům jejich výrobky líbí. Získávají tak chuť do další práce,“ řekl náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

Na vánočních trzích se ukázalo 35 vystavovatelů z celého kraje. „Mezi nimi byly především domovy seniorů nebo organizace, které se starají o zdravotně postižené. Peníze, získané prodejem zboží, použije vedení dílen k zakoupení surovin pro další výrobu,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, vánoční trhy, chráněná dílna, Pavel Svoboda, krajský úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad hostil Vánoční trhy. Pro výrobky od klientů chráněných dílen si přišlo tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.