Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

St. Petersburg Festival Ballet předvede v Liberci úchvatné baletní představení Labutí jezero

PR článek

Liberec zažije vystoupení, které tu dlouho nebylo. Už 17. prosince zavítá do Domu kultury velkolepé umělecké těleso St. Petersburg Festival Ballet, které disponuje vším, co lze nazvat ruskou školou klasického baletu. Samotní členové říkají, že jejich soubor dokáže skloubit veškerou přísnou elegancí klasiky, svěží dech 21. století, ideální techniku tanečního provedení a bujarou, nespoutanou šíří ruského ducha ve spojení s opravdovou bohatou nádherou kostýmů a dekorací.

Soubor St. Petersburg Festival Ballet představují Labutí jezero od Petra Čajkovského s dokonalou věrností a mimořádnými tanečními výkony. Jde o kouzelný příběh, který osloví každého milovníka baletu. Petrohradský baletní soubor, jeden z nejlepších ruských baletních souborů současnosti, učinil z Čajkovského "Labutího jezera" nezapomenutelný zážitek, už jenom tím, že na pódiu bude tančit „32 labutí“.

Vstupenky jsou k dostání už nyní na portálech vstupenkyprovas.cz, ticketstream.cz a ticketportal.cz. Vystoupení souboru začíná 17. prosince v 19:00 v Domě kultury.

Labutí jezero je spolu s Romeem a Julií baletem nejhranějším a nejznámějším. Existuje v nespočtu premiér a verzí, které se liší především v pojetí hlavních rolí Odetty a Odilie. Jde buď o dvojroli nebo verzi tančenou dvěma tanečnicemi. Také závěr má dvě verze. Konec může být buď tragický nebo typický „happyend“. Jedná se o klasický balet o čtyřech aktech. Původní libreto napsali Vladimír Petrovič Begičev a Vasilij Fjodorovič Gelcer. Premiéru měl 4. dubna 1877.

Příběh pojednává o hodné princezně Odettě, kterou zaklel zlý čaroděj Rudovous (někdy označován také jako von Rotbart) do labutě. Tu si zamiluje princ a slíbí jí lásku. Ale na oslavu princových narozenin přijde Rudovous se svou dcerou Odílií, které přičaroval podobu Odetty. Princ ji nepozná, myslí si, že to je jeho láska a tak si ji vezme.

Štítky Liberec, Dům kultury, balet, St. Petersburg Festival Ballet, Labutí jezero, jezero, představení, kulturní dům, Romeo a Julie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

St. Petersburg Festival Ballet předvede v Liberci úchvatné baletní představení Labutí jezero  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.