Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vánoční dárky z galerie? Zajděte na prodejní výstavu Design Days Reichenberg

Už počtvrté bude na začátku prosince Oblastní galerie v lázních patřit prodejní akci s názvem Design Days Reichenberg. Od pátečního poledne do nedělního podvečera se hlavní výstavní prostor zaplní především regionálními designéry, kteří představí sklo, keramiku, šperky, módu, interiérové doplňky nebo jízdní kola.

Vánoční trhy pořádala galerie ještě ve staré budově dlouhá léta. Po přesunu do bývalých lázní na ně navázaly designové dny. Ty se snaží představit místní designéry a malá studia, jejichž výrobky se běžně v obchodech nedají koupit.

Design Days Reichenberg 2017 se zúčastní přes 50 designérů a malých lokálních studií. „Akci se snažíme neustále rozšiřovat, ale přesto držet její standart,“ řekla Petra Kašková z galerie.

„Jednotlivé designéry postupně obměňujeme, aby se designové dny nestaly jednotvárnými a návštěvníci se mohly pokaždé těšit na něco nového,“ dodala. Některá jména však zůstávají jako stálice DDR.

Tentokrát půjdou koupit designové kousky pro pány i dámy a na své si přijdou i ti nejmenší. „Daniela Divišová pro ně připravila výtvarný workshop Pískovačka. Jak už název napovídá, jedná se o pískování skla. Děti za doprovodu rodičů si mohou ozdobit sklenici či skleničku vlastním motivem a ten pak vypískovat. Sama designérka workshop presentuje jako originální tvořivou dílnu pro děti a dospělé, kterou sama vynalezla,“ dodala Kašková.

Vstup na Design Days Reichenberg bude po celou dobu zdarma.

Autoři | Foto

Štítky galerie, Liberec, Design days Reichenberg, design, výstava, vánoční dárky, sklo, lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční dárky z galerie? Zajděte na prodejní výstavu Design Days Reichenberg  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.