Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotil v Sýrii, Iráku i Lybii, má ceny Czech Press Photo. Standa Krupař své fotky ukáže ve Vokně

Už v rozšířených a zrekonstruovaných prostorech baru Vokno proběhne povídání s promítáním fotek fotografa Stanislava Krupaře. Ten dorazí už dnes a akce začíná v 19 hodin. Jako fotograf se Krupař dostal do zemí, které v současnosti hýbou světovým děním. A jde v nich o život. Stanislav Krupař fotil válku v Donbasu, uprchlickou krizi na Balkáně nebo boj dobrovolníků proti Islámskému státu v Libyi. Za své fotografie dostal už čtyřikrát cenu Czech Press Photo.

„Chceme našim hostům zprostředkovat očitá svědectví a prožitky lidí, kteří se dostali na místa, kam většina z nás nikdy nezavítá. Standa Krupař je přesně takovým člověkem, který má co říct,“ uvádí Jan Vondrák ze studia Mjölk architekti a jeden z majitelů Vokna.

Právě fotografie z Lybie přinesla Krupařovi loni cenu Czech Press Photo v  kategorii Problémy dnešní doby. Od roku 2010 v této soutěži zvítězil již počtvrté.

Kromě válečných konfliktů se ale Krupař dostal i třeba mezi šamany žijící na hranicích Ruska a Mongolska v ruské svazové republice Tuva. „Dvacet let za nimi jezdím dobíjet baterky. Člověk se v Tuvě ocitá v totálním bezčasí, obklopuje ho svérázný koktejl reliktů komunismu a reality divokého kapitalismu, skrz nějž prolínají na povrch polozapomenuté šamanské tradice,“ popisuje Stanislav Krupař náladu svých fotografií, které ve Vokně promítne.

Od konfliktu v Libyi k šamanským tradicím v Tuvě

  • Stanislav Krupař, fotoreportér na volné noze
  • čtvrtek 30. 11. 2017 od 19:00
  • bar Vokno, Hrazená 74, Liberec

Autoři | Foto Stanislav Krupař

Štítky Stanislav Krupař, Czech Press Photo, Libye, Irák, Sýrie, Islámský stát, Balkán, Donbas, Tuva, Jan Vondrák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotil v Sýrii, Iráku i Lybii, má ceny Czech Press Photo. Standa Krupař své fotky ukáže ve Vokně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.