Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

LIBERECKÝ VÝBĚR: Nenechte se zmást, v prosinci vás nečekají jen vánoční večírky a Silvestr

Po měsíci vám ve spolupráci s blogem jizerské *ticho opět přináším výběr toho nejzajímavějšího, co se v Liberci a jeho okolí v nejbližší době bude dít a co by rozhodně nemělo ujít vaší pozornosti. I když je mi jasné, že většina z vás téměř všechen svůj volný čas stráví na vánočních večírcích a na klasické akce nebudete mít už čas, náladu, sílu ani peníze.

Až ale uvidíte, co všechno se v prosinci v Liberci chystá, počet navštívených večírků ještě rádi omezíte. Začínáme pěkně zostra hned 1. prosince, kdy v Oblastní galerii Lázně začínají Design Days Reichenberg, už čtvrtý ročník přehlídky nejen regionálního designu. Pokud jste se někdy už byli podívat, je jasné, že přijdete znovu, pokud snad náhodou jste ještě nebyli, určitě se jděte podívat. Pokud by vám snad záplava stylu nestačila, můžete se jít dorazit do Bistra Široká, kde ten samý víkend probíhá oblíbený Široký bazar. A když nic jiného, dáte si tam aspoň jejich vyhlášené točené prosecco.

A kdyby vám ani to snad nestačilo můžete se na vlně designu ještě odnést do Krajské knihovny, kde v neděli 3.12. probíhá další pokračování vybraných domácích delikates Restaurant day. Ani to ale ještě není všechno, ten samý den večer totiž otevírá Stereo své vlastní výstavní prostory Moon Gallery. Ve čtvrtek 7.12. si určitě najděte čas a zajděte do Naivního divadla na představení Slzy ošlehaných mužů, ve kterém nám členové souboru Vosto5 budou vyprávět svou vlastní verzi tragického příběhu českých lyžařů Hanče a Vrbaty.

VOSTO5: SLZY OŠLEHANÝCH MUŽŮ - trailer from Vosto5 on Vimeo.

V sobotu 9.12. budou mít svátek všichni příznivci UK bass music v Liberci, když ve spotu proběhne vůbec první díl akce Grime Time Takeover. Spousta zajímavých věcí vás čeká ve středu 13.12. Nejdřív bude praskat ve švech Knihkupectví a antikvariát Fryč (youtuber Kovy tam bude podepisovat svou vlastní knihu – už teď má událost na facebooku 319 účastníků, což je asi desetkrát tolik než na ostatních akcích u Fryče) a potom proběhne v Hadovi další pokračování akce Liberec Calling, v rámci které se studentům představují zajímavé projekty z Liberecka. Snad o něco komornější, ale rozhodně ne méně zajímavé, to bude hned následující den Libereckých knihotvůrcích v krajské knihovně, kde bude mít Marek Řeháček s přáteli předvánoční přednášku o Žitavě.

V sobotu 16.12. se ve Výzkumáku představí držitel prestižní hudební ceny Apollo za nejlepší album roku, dné. Jestli byste v prosinci někde měli být, tak právě tady. No a potom se už všichni pomalu ale jistě přepneme do vánočního módu a pokusíme se v klidu a míru užít vánoční svátky. Budeme to potřebovat, protože hned po nich nás čekají monstr akce typu Aquaphonic nebo Liberec jede, kde poslední, co by nás mohlo potkat, je klid a mír. No a potom už zbývá jen ve zdraví přežít Silvestr.

Autoři | Foto czechdesign.cz

Štítky Liberec, kultura, jizerské *ticho, Petr Vondřich, Liberecký výběr, Marek Řeháček, silvestr, Facebook, Naivní divadlo, Program Apollo, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LIBERECKÝ VÝBĚR: Nenechte se zmást, v prosinci vás nečekají jen vánoční večírky a Silvestr  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.