Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FILMOVÉ PREMIÉRY: Liam Neeson ve vlaku a rozzuřená matka ovládnou filmovou scénu

Filmaři se opět vyšvihli a na třetí lednový týden si přichystali hned čtyři premiéry. Čeká nás jízda ve vlaku, při které půjde o čas, ale o Českých drahách zrovna řeč není. V akčním filmu bude jako obvykle excelovat Liam Neeson. Fanoušky českých filmů potěší nová komedie s Klárou Isssovou, ale na své si přijdou i děti.

Cizinec ve vlaku

Michael McCauley (Liam Neeson) žije se svou rodinou běžný nudný život bez žádných zvláštností. Od té doby, co skončil u policie, se živí pojišťovnictvím a do práce už deset let dojíždí vlakem. Jednou se po nevydařeném dni v práci vrací domů a ve vlaku jako obvykle zdraví své známé a průvodčí. Když se ale vlak rozjede nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že si během ní Michael sáhne na dno fyzických i psychických sil. Pak si k němu ale přisedne Vera Farmiga a děj začne mít spád. Michael se nechá vtáhnout to podivné a smrtící hry, pokud v ní neuspěje, přijde o všechno. Pátrá tedy po tajemném cizinci a nejednou se u toho zapotí. Jak to všechno dopadne?

Tři billboardy kousek za Ebbingem

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru, a protože vyšetřování neprobíhá podle jejích představ a příliš se vleče, rozhodne se jednat. Na okraji města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie, kterého hraje Woody Harrelson. Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista, nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou, a hlavně rozzuřenou matkou se může rozjet na nejvyšší obrátky.

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Ačkoliv kritiky se k filmu vyjádřily celkem negativně, Zoufalé ženy si určitě své obecenstvo najdou. Oddychový film na motivy knihy Haliny Pawlowské nadchne nejednu divačku. Hlavní hrdinka se snaží najít vhodný protějšek, ale její situace se dá shrnout větou „to je porod“. Jaké útrapy ji při hledání ženicha čekají můžete zjistit v CineStaru.

Coco

Mladý Miguel má sen. Touží se stát uznávaným hudebníkem a jít ve stopách svého idola Ernesta de la Cruze. Jenže v jeho rodině je muzika tabu a všichni mají zakázáno ji poslouchat, natož produkovat. Miguel se v touze dokázat svůj talent nejen rodině, ale i sám sobě, shodou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam také potká další zajímavé postavičky, které mu pomohou odhalit skutečný příběh jeho rodiny.

Autoři | Foto Photo © Twentieth Century Fox Film Corporation

Štítky film, kino, Cinestar, premiéry, Liam Neeson, České dráhy, rodina, česká kinematografie, Vera Farmigová, Frances McDormandová, Woody Harrelson, Halina Pawlowská, Tři billboardy kousek za Ebbingem, Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FILMOVÉ PREMIÉRY: Liam Neeson ve vlaku a rozzuřená matka ovládnou filmovou scénu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.