Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberec plánuje otevření městské galerie. Vzniknout by mohla přímo naproti radnici

Liberec by mohl mít městskou galerii. Vhodným objektem je podle vedení města prostor na náměstí Dr. Edvarda Beneše 2/10, naproti historické radnici, kde je k dispozici zhruba 100 metrů čtverečných. Městská galerie bude prezentovat zejména liberecké umělce, ať již začínající či renomované osobnosti.

„Považoval jsem za povinnost předložit ještě v tomto volebním období novou koncepci výstavní síně a jsem moc rád, že radní vnímají, jak důležité pro Liberec je mít vlastní výstavní prostor,“ potvrdil náměstek primátora pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr (dříve Změna pro Liberec).

Město nyní nemá žádný vhodný výstavní prostor, kde by mohlo prezentovat tvorbu zdejších umělců. Příležitostně se tato situace řeší využíváním prostor na novém magistrátě, případně využíváním prostor jiných subjektů. „Ty ale nejsou vhodné, protože neposkytují prostor pro ucelenou výstavní koncepci, Oblastní galerie Liberec – Lázně zase má zcela jiný výstavní profil. V minulosti roli městské galerie plnila Malá výstavní síň, posléze do konce roku 2013 Galerie U Rytíře v suterénních prostorách historické radnice. Její provoz ale musela z ekonomických důvodů ZOO Liberec ukončit v roce 2013,“ uzavřel Langr.

Štítky Liberec, galerie, Ivan Langr, radnice, Edvard Beneš, Zoologická zahrada Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec plánuje otevření městské galerie. Vzniknout by mohla přímo naproti radnici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.