Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Festival Modrý kocour v Turnově láká provokativním plakátem

Provokativním plakátem polonahých mužů a žen lákají organizátoři na 23. ročník multižánrového divadelního festivalu Modrý kocour. V Turnově se uskuteční od 21. do 25. února. Podle organizátorů to je druhý největší festival amatérského divadla v republice. Dramaturgicky jde o nejlepší ročník.

"Podařilo se nám sem dostat několik souborů, které se účastnily Jiráskova Hronova či ho dokonce vyhrály," uvedl ředitel festivalu Mario Kubaš. Za lahůdku festivalu považuje představení Bílého divadla Ostrava nazvané Ty, který lyžuješ. "Vystupuje v něm osm pánů, kteří jsou zcela nazí, kteří lyžují, kteří vůbec nemluví a hraje u toho hudba. Je to úžasná legrace," uvedl Kubaš. Ostravské divadlo podle něj s představením slaví úspěch už přes 20 let, v poslední době ho ale už moc nehrají. "Nám se je podařilo přesvědčit, aby vystoupili," dodal ředitel festivalu.

Toto představení podle něj koresponduje s tím, co mají sdělovat i provokativní plakáty. "Chceme poukázat na to, jak zajímavý a odvážný program kolikrát divadelní festival má. Že se může jednat o kusy, které jsou provokativní, které otevírají zajímavé otázky, které obnažují zajímavé otázky. A že v žádném případě amatérské divadlo není o tom, že by tam někdo hrál v kostýmech Jiráska a nějaké vesnické divadlo," řekl ředitel festivalu.

Zájem o festival podle něj v posledních letech výrazně roste a návštěvnost se blíží k 2500 divákům. V programu s 23 představeními a dvěma koncerty organizátoři cílí i na dětského diváka. "Protože jsme si všimli velkého zájmu maminek, kdy dopolední představení jsou napěchovaná, takže bude v sobotu i v neděli představení od renomované loutkové skupiny, která si říká Toy machine," dodal Kubaš. Letos bude opět součástí festivalu herecká dílna pod vedením Michala Samira, který je lektorem na známé herecké škole v Londýně.

Autoři | Foto Modrý kocour

Štítky Turnov, Modrý kocour, divadlo, festival, plakát, představení, divadelní festival, Jiráskův Hronov, Ostrava, Michal Samir, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Modrý kocour v Turnově láká provokativním plakátem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.