Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nová publikace o Liberci by neměla chybět v žádné knihovně správného patriota

Hledáte ideální dárek pro příbuzné nebo si jen chcete doplnit knihovnu o novou knihu? Ideální volbou je kniha Liberec – historie, kultura, lidé. Kniha je novým přírůstkem do edice Dějiny českých měst. Publikace mapuje na stovkách stran historii města, seznamuje s významnými rodáky a představuje kulturní či průmyslový rozvoj města v průběhu staletí.

Nejzajímavější pasáže knihy rozeberou pozvaní hosté při autorském večeru v knihkupectví Fryč ve středu 14. února od 18:00. Hosty budou Robert Kvaček, Markéta Lhotová, Miloslava Melanová, Kateřina Portmann, Milan Svoboda a zástupci nakladatelství. Za vznik knihy vděčí z velké části Katedře historie TUL, právě z ní vzešel autorský kolektiv. 

Kniha Liberec, historie, kultura, lidé z edice Dějiny českých měst představuje severočeské město, které se od 16. století, kdy získalo městský znak a začali v něm působit první soukeníci, zvolna rozvíjelo jako město poddanské.

Průmyslová textilní výroba v 19. století z něho učinila významné průmyslové centrum habsburské monarchie. V souvislosti s formováním moderních národů, nacionalizací společnosti a česko-německým soupeřením se Liberec zároveň stal nejvýznamnějším německým centrem v Čechách s vyspělou samosprávou a nezanedbatelnými politickými ambicemi.

Dramatický vývoj ve 20. století přinesl městu zlomové změny, které tato kniha přibližuje až do roku 1990.

Štítky Knihkupectví Fryč, Fryč, Liberec, kniha, historie, knihovna, kultura, Robert Kvaček, Milan Svoboda, Habsburská monarchie, Tula, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová publikace o Liberci by neměla chybět v žádné knihovně správného patriota  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.