Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecký baletní soubor myslí i na rodiny s dětmi. Nastudoval Malého prince

Na scéně Malého divadla se objeví taneční představení na motivy jedné z nejslavnějších knih historie Malý princ. Choreografii a režii mají na svědomí dva členové baletního souboru – francouzská tanečnice Margaux Thomas a nový člen baletu v Liberci Macbeth Kaněra. Jejich největším přáním je přilákat na balet rodiny s dětmi.

„Celým dětstvím mě provázely postavy ze Saint-Exupéryho Malého prince. Příběh v jednoduchém stylu ale není jednoduchý, knížku můžete s potěšením číst stále dokola a objevovat při tom nové myšlenky,“ řekla choreografka představení Margaux Thomas.

Adaptace Malého prince ji vždycky fascinovaly. „Tento příběh mi přišel perfektní pro vznik baletu a zdál se mi ideální pro liberecké tanečníky. Všichni jsou tu stejně důležití a množství postav mi umožnilo dát každému z nich příležitost ztvárnit nějakou roli. Jsem vděčná za šanci vytvořit svoji první „velkou“ choreografii,“ dodala.

Originální bude i hudební doprovod, který složil Australan Cyrus Meurant. „Diváci jeho housle dokonce uslyší naživo, přijal pozvání autorů a divadla F. X. Šaldy a přiletěl do České republiky,“ doplnil mluvčí divadla Jakub Kabeš.

V titulní roli Malého prince se představí Marika Hanousková a francouzského pilota ztvární Mischa Hall. Slavnostní premiéra se uskuteční v pátek 16. února.

Autoři | Foto Malé Divadlo/Filip Novák

Štítky Malý princ, balet, Malé divadlo, Liberec, rodina, Metzlův dům, představení, kniha, Česko, tanečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký baletní soubor myslí i na rodiny s dětmi. Nastudoval Malého prince  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.