Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výzva pro literární tvůrce. Vytvořte báseň či povídku na téma festivalu Jeden svět

Člověk v tísni v rámci festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět přichází s výzvou Open call – Jeden svět 2018 pro začínající i zkušené literáty. Úplně každý může přijít s básní, povídkou, anebo konceptem slam poetry performance reagující na téma letošního ročníku festivalu, kterým je aktualizace systému.

„Ta nejlepší díla se stanou součástí literárního večera, který se uskuteční v zájmu doprovodného programu festivalu Jeden svět Liberec,“ řekl za pořadatele Martin Grosman.

Akce se bude konat v liberecké kavárně Knihkupectví a antikvariát Fryč a to v úterý 13. března od 18 hodin. Samotný festival pak v Liberci proběhne od 19. do 25. března.

Letošní festival vybízí k aktualizaci systému. Nejen počítačové systémy totiž potřebují čas na to, aby zpracovaly všechny potřebné informace a mohly hladce fungovat.

„Zvykli jsme si volit jednoduchá a líbivá řešení a jednat pod vlivem emocí. Právě zjitřené emoce ve společnosti jsou živnou půdou pro populisty, kteří sami sebe označují za bojovníky vůči systému, jejž považují za překonaný,“ říká ředitel festivalu Ondřej Kamenický.

„Chceme, aby si diváci a divačky návštěvou kina mohli dovolit něco, na co v každodenním životě plném (dez)infromací ze sociálních sítí není čas. Zpomalit a v klidu si vytvořit názor na konkrétní téma, podívat se na věci z různých úhlů pohledu a zasadit si je do kontextu,“ dodává Kamenický.

Své texty o rozsahu maximálně tří normostran ve formátu .doc zasílejte na adresu: martin.grosman@clovekvtisni.cz

Autoři | Foto Jeden svět

Štítky Jeden svět, open call, Liberec, festival Člověk v tísni, festival, povídka, Člověk v tísni, dokumentární film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výzva pro literární tvůrce. Vytvořte báseň či povídku na téma festivalu Jeden svět  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.