Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jaro je tady. Z hor do údolí ho přijde uvítat i Krakonoš

Už po dvaasedmdesáté přijede do Harrachova přivítat jaro sám pán krkonošských hor Krakonoš. Akce se koná v sobotu od 10 hodin dopoledne a doprovodný program je nabitý až do večera.

„Krakonoše bude doprovázet rej masek, čertů, policajtů, mažoretek, hudebníků, lyžníků či živý velbloud, ale také hrabata Harrachova nebo sousedé z Jizerských hor duch Muhu a víla Izerína,“ Markéta Novotná z městského úřadu v Harrachově.

Průvod poputuje centrem města a bude oslavovat konec zimy. Na konci průvodu za pensionem Tesla u dolní stanice lanové dráhy Delta čeká návštěvníky celoodpolední kulturní program v podobě vystoupení kapel různých žánrů, soutěží o ceny či dražby skautské velikonoční pomlázky.

„Kromě kulturního programu pro děti i dospělé bude pro návštěvníky zajištěno bohaté občerstvení i možnost nákupu regionálních produktů,“ dodala Novotná.

A co čeká na návštěvníky dále?

Soutěž o nejhezčí masku, Krakonošova losovačka o hodnotné ceny, maloskalští čerti s kovářskou dílnou, pletení velikonočních pomlázek skauty z Jilemnice, návštěva hrabat Harrachových, víly Izeríny a ducha Jizerských hor Muhu, historický kolotoč na kliku a dětská historická střelnice na kuše, stánkový prodej (trdelníky, dřevěné hračky, sýry, zdravé dobroty z rakytníku, koření, keramika, batikované výrobky, skleněná bižuterie, ručně malované šperky, perníčky – prodej a dílnička pro děti, výrobky z medu a různé druhy jiných dobrot), pouťové atrakce.

Vstupné je zdarma.

Autoři | Foto Město Harrachov

Štítky Krakonoš, Harrachov, jaro, vítání jara, Tesla Motors, Jizerské hory, Jilemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaro je tady. Z hor do údolí ho přijde uvítat i Krakonoš  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.