Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nejmladším čtenářem je ani ne dvouletý Ondra. Do knihovny chodí s maminkou

V liberecké knihovně byl vyhlášen Čtenář roku 2018. V rámci ankety se hledal nejmladší z nich a nakonec vyhrál ani ne dvouletá Ondra Schneider, který pravidelně navštěvuje pobočku liberecké knihovny ve Vesci s maminkou a sestrami. Anketa má podpořit zájem dětí o četbu a knihy.

„Všichni sourozenci si půjčují knížky, celkově mají na čtenářských kontech až 200 výpůjček a kromě toho navštěvují i podvečerní čtení pohádek a jiné pořady, které pobočka nabízí,“ řekla předsedkyně Regionálního výboru Svazu knihovníků a informačních pracovníků Dana Kroulíková.

Nominaci přitom podalo celkem osm knihoven z celého Libereckého kraje a většina z nich dorazila na slavnostní vyhlášení vítěze minulou sobotu v liberecké knihovně. „Celkově bylo do krajského kola vybráno knihovnami v kraji 13 dětí a do Krajské vědecké knihovny přijely děti z Doks, České Lípy, Jablonce nad Nisou, Turnova a Paceřic a doplnili je malí čtenáři z liberecké knihovny,“ dodala Kroulíková.

Po slavnostním vyhlášení a předání odměn následoval program – Lucie Romancová z Krajské vědecké knihovny nabídla dětem Muzikohrátky a po malém občerstvení již následovalo divadlo Kordula se svou pohádkou O kmotru Zajícovi a všichni si také mohli prohlédnout celou knihovnu.

Autoři | Foto Knihovna Liberec

Štítky Čtenář roku, Liberec, knihovna, Liberecký kraj, Doksy, Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejmladším čtenářem je ani ne dvouletý Ondra. Do knihovny chodí s maminkou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.