Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Židle pro divadlo za milion. V novém si posedí diváci malé scény i orchestr

Liberecký kraj podpoří divadlo F. X. Šaldy a nakoupí nové židle pro Malé divadlo a také pro celý orchestr hlavní scény. Výměna krajský úřad vyjde na zhruba milion korun.

„Liberecký kraj si uvědomuje význam třísouborového Divadla F. X. Šaldy v Liberci a chce pomoci zlepšit komfort návštěvníků a členů orchestru,“ vysvětlila Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Židle v Malém divadle jsou patnáct let staré a po letech užívání jsou ve špatném stavu. Navíc nejsou stohovatelné. „To znamená velké nároky na prostor v případě skladování,“ řekla mluvčí krajského úřadu Markéta Žitná.

Také hráči orchestru se mohou těšit na lepší posezení. K dispozici mají běžné polstrované židle, které nesplňují ani základní ergonomické požadavky. Ty budou nahrazeny speciálními židlemi přímo určenými pro orchestrální hráče.

V rezortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu musí kraj také počítat s prostředky na navýšení mezd, protože tento rezort je jediný, kde vláda rozhodla o navýšení bez jakékoliv kompenzace. „Celkově bude rezort rozdělovat téměř 14,5 milionu korun,“ okomentovala navýšení finančních prostředků Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje.

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky DFXŠ, divadlo, Malé divadlo, Liberecký kraj, orchestr, židle, Metzlův dům, Květa Vinklátová, Liberec, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Židle pro divadlo za milion. V novém si posedí diváci malé scény i orchestr  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.