Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na zahájení festivalu Benátská! vystoupí kapela Olympic

Na festivalu Benátská! v Liberci se v létě představí i kapela Olympic. Legenda české populární hudby vystoupí na takzvaném večírku pro nedočkavé ve čtvrtek 26. července.

"Bude to v podstatě repríza jejich úspěšného výročního koncertu z loňského roku v rozšířené sestavě včetně zakládajících členů Pavla Chrastiny, Ladislava Kleina a Františka Ringo Čecha a dalších hostů," dodal spolumajitel festivalu Petr Pečený.

Festival Benátská!

Vstupenka na všechny dny festivalu stojí 1490 korun. Na čtvrteční zahájení se prodává za 490 korun a vstupné jen na páteční nebo sobotní program stojí 890 korun. Každoročně festival navštíví přes 15 tisíc lidí.

Kromě Olympicu se při čtvrtečním zahájení čtyřdenního festivalu představí i skupiny Jelen, Turbo a Veteráni studené války a na druhé scéně se vystřídají kapely Doctor PP, Totální nasazení, Jaksi Taksi a Lety mimo. "Jsme rádi, že z původního večírku pro nedočkavé se v posledních letech stává regulérní festivalový den. V loňském roce ho navštívilo rekordních 8000 lidí a letos podle všeho tenhle rekord výrazně překročíme," dodal ředitel festivalu Pavel Mikez.

Hlavní program 26. ročníku festivalu ve sportovním areálu Vesec bude v pátek a sobotu. Zahraničními hvězdami budou velšská zpěvačka Bonnie Tylerová, která v ČR vystoupí po třech letech, a německá kapela Guano Apes, která na festivalu oslaví 20 let své existence. Mezi hlavní hvězdy festivalu zřejmě bude patřit i populární písničkář Jaromír Nohavica, na Benátské! vystoupí po šesti letech. Účast potvrdili i zpěváci Miro Žbirka či Ben Cristovao nebo kapely Divokej Bill a Tublatanka. Mezi potvrzenými interprety jsou i liberečtí Krucipüsk či metalová kapela Dymytry. Mladší generaci by měla oslovit vystoupení Mirai, Sebastiana, kapely ATMO Music či rapera Lipo.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, Benátská, festival, hudba, Vesec, Pavel Mikez, Petr Pečený, Olympic, hudební skupina, František Ringo Čech, Ladislav Klein, Pavel Chrastina, studená válka, Turbo, Totální nasazení, Bonnie Tyler, Ben Cristovao

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zahájení festivalu Benátská! vystoupí kapela Olympic  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.