Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

WTF?! Festival nabídne třídenní přehlídku současného divadla

Už sedmý ročník Festivalu současného divadla WTF? Proběhne v Liberci od 11. do 13. května. Z původně malé akce vyrůstá přehlídka s celorepublikovým významem. I letos se tu odehrají zajímavá představení.

„Mezi největší letošní hity určitě patří oceňované pražské Divadlo Letí se svou inscenací Bang v režii známého bratislavského režiséra Mariána Amslera,“ řekl mluvčí libereckého divadla Jakub Kabeš.

Podle něj hra reaguje na současný vývoj ve světě. „Tendence společnosti volit si do svého čela machistické lídry, kteří aplikují velice jednoduchá řešení na velice komplikované problémy -  Erdoğan, Putin, Orbán, Brexit. Inspirací jsou i americké prezidentské volby,“ dodal.

Na festivalu vystoupí také Jiří Maryško, herec ústeckého Činoherního klubu, s projektem Demago.
„Na Jirkova představení se pokaždé těším, publikum se smíchem láme v pase,“ říká jeden z organizátorů festivalu Tomáš Dianiška.

Divadlo pod Palmovkou přiveze svou nejnovější inscenaci Pusťte Donnu k maturitě! Divoká komedie na motivy kultovního seriálu Beverly Hills 90210 je ponorem do 90. let nejen v USA, ale hlavně u nás.

Festival současného divadla nabídne mimo jiné klaunské performance i představení z Ljubljany nebo Zittau, a to s českými titulky. „Hrát se bude v divadelním klubu i v garáži. Večery budou končit koncerty kapel i mejdany s místními Djji,“ řekl Kabeš.

Kompletní program a bližší informace najdete na stránkách Šaldova divadla.

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky WTF?!, festival, divadlo, představení, Liberec, Vladimir Vladimirovič Putin, brexit, Volba prezidenta Spojených států amerických, Jiří Maryško, Tomáš Dianiška, Činoherní klub, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo F. X. Šaldy, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

WTF?! Festival nabídne třídenní přehlídku současného divadla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.