Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Stálá expozice ve frýdlantském muzeu prošla změnou. Nyní jsou využívány i moderní technologie

Na základě projektu Unikátní prezentace kulturní a historické paměti ve Frýdlantu mohl Špitálek vylepšit svou expozici. Muzeum je v současnosti zase o něco atraktivnější.

Výstava, která je k vidění v městském muzeu Špitálek ve Frýdlantu, a to po celý rok, prošla výraznou změnou. „Návštěvník už nebude odkázaný pouze na to, že si informace o expozici přečte. Nově na něj bude sama promlouvat, ujme se v podstatě role průvodce,“ říká vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Iva Beranová. Expozice by se tak určitě mohla stát o něco zajímavější především pro menší děti.

Dosud na zmiňované vylepšení nebyly finanční prostředky. Frýdlantu se peníze podařilo sehnat až loni díky spolupráci s Regionálním muzeem v polské Lubáni, které je zároveň partnerem projektu. „Doplnit stávající expozici zaměřenou na archeologii a tradiční řemesla o moderní audiovizuální efekty mělo město v plánu už od otevření zrekonstruovaného objektu v roce 2012,“ komentoval situaci starosta Dan Ramzer.

Další novinkou je nainstalovaná časová osa Frýdlantu a jeho okolí. Tu může návštěvník spatřit po celé délce chodby, ze které se vchází do jednotlivých místností. „Osa je doplněná interaktivní dotykovou obrazovku, která obsahuje historické i současné fotografie různých exponátů, historické dokumenty a řadu zajímavých informací z různých oblastí,“ doplňuje Beranová.

Pro mnohé bude také jistě zajímavé dobové tržiště, které vydává autentické zvuky. Speciálně vytvořená kulisa  podtrhuje atmosféru.

Foto město Frýdlant

Štítky Frýdlant v Čechách, Špitálek, muzeum, Frýdlant, Dan Ramzer, projekt, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stálá expozice ve frýdlantském muzeu prošla změnou. Nyní jsou využívány i moderní technologie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.