Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lípa náš národní strom, aneb stoleté výročí republiky. Výtvarné téma pro jablonecké školy

Děti, žáci a studenti z mateřských, základních a středních škol budou mít šanci vystavit svá umělecká díla v rámci jednadvacátého ročníku tradiční jablonecké výstavy. Akce proběhne 10. května v Eurocentru.

Mládežnické výtvarné práce budou k vidění v jabloneckém Eurocentru ve výstavním pavilonu. „Letos vernisáž poprvé zahajujeme až odpoledne, aby se jí mohli zúčastnit také rodiče vystavujících. Proběhne ve čtvrtek 10. května od 16 hodin,“ sdělila Lucie Kocourková z oddělení školství, kultury a sportu.

„Každý rok je expozice nabitá nápaditými díly bez ohledu na věk autorů, ta pak vrcholí závěrečnou aukcí,“ dodává mluvčí Markéta Hozová. Dražitelem se může stát prakticky každý. Některé výtvory později zdobí i chodby magistrátu, nejrůznější kanceláře nebo prostory dětského oddělení jablonecké nemocnice.

Loňského roku se podařilo vydražit necelých 16 tisíc a Lucie Kocourková věří, že společnými silami tato částka bude letos překonána. „Letošní výtěžek se použije na opravu originálních dřevěných plastik s dětskými motivy od architekta Stolína, které zdobí pokoje, chodby a ambulance dětského oddělení nemocnice,“ uvádí mluvčí nemocnice Petra Hybnerová.

Foto město Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec nad Nisou, výtvarná výstava, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lípa náš národní strom, aneb stoleté výročí republiky. Výtvarné téma pro jablonecké školy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.