Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muzejní noc se vrátí do první republiky. Připomene osmičkový rok založení Československa

Páteční večer bude opět patřit oblíbené akci Muzejní noc pod Ještědem. Několik kulturních institucí se otevře návštěvníkům a připraven je i hodně zajímavý doprovodný program. Hlavní centrum akce bude v Liberci mezi galerií a muzeem, v Jablonci zase u Muzea skla a bižuterie.

Kromě tradičních nočních prohlídek muzeí a galerie se návštěvníci mohou těšit na večer plný tance, zpěvu a dobového občerstvení. Chybět nebudou ani atrakce a oblíbené výtvarné dílny pro děti. Program Muzejní noci pod Ještědem zaujme všechny věkové a sociální skupiny.

Muzea a galerie se otevřou v osmnáct hodin. „Jako každý rok, máme i letos společné téma Muzejní noci pod Ještědem. Je jím první republika a odkazujeme tím k osmičkovým výročím, jež si letos mohutně připomínáme,“ řekla koordinátorka programu Petra Kašková.

Lampionová stezka pro děti

Program nabídne návštěvníkům kromě komentovaných prohlídek vedených odborníky také lampionové výtvarné dílny. „Vlastnoruční výrobky si děti mohou hned vyzkoušet na lampionové stezce v muzejním parku,“ dodala Kašková.

Muzejní noc pod Ještědem

Kompletní program najdete tady

Severočeské muzeum bude letos kvůli rekonstrukci uzavřené, zpřístupněná zůstane pouze věž. „Muzeum svůj program přesune před budovu, kde bude mít stánek také iQLANDIA s prvorepublikovými aktivitami,“ podotkla koordinátorka.

Ve Vítězné ulici bude tradičně pódium, na kterém se odehraje další program včetně vystoupení mažoretek, módní přehlídka i další hudební vystoupení.

Program včetně komentovaných prohlídek a dětské dílny si přichystal také areál Rodného domu Ferdinanda Porscheho ve Vratislavicích nad Nisou. Otevřená bude rovněž Kavárna v Rodném domě s degustací vín a stylovým občerstvení z doby první republiky. Automuzeum Vratislavice nabízí komentované prohlídky unikátních exponátů nebo ochutnávku piv pivovaru Konrád.

Výuka stepu či swingu

Muzeum skla a bižuterie a Dům manželů Scheybalových nabízí stylový venkovní program v podobě dobových hudebních i tanečních vystoupení včetně výuky stepu či swingu. „Chybět nebudou komentované prohlídky, fotokoutek ani tvůrčí dílna pro děti,“ řekla Kašková.

Celý program pak v Liberci o půlnoci zakončí ohnivá show.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Muzejní noc, Liberec, Jablonec, muzeum, galerie, První republika, Ještěd, Československo, Ferdinand Porsche, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzejní noc se vrátí do první republiky. Připomene osmičkový rok založení Československa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.