Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Liberecké náměstí ožilo. Slavná operní zpěvačka si zazpívala s dětmi

Ve čtvrtek 24. května se před libereckou radnicí, spolu se slavnou operní divou Magdalenou Koženou, sešli žáci z mnoha hudebních škol, aby prostřednictvím svého umu vnesli radost do našich srdcí.

Čtvrteční (24. května) odpoledne patřilo žákům a studentům, kteří se před libereckou radnicí sešli za účelem kulturního obohacení. Všechny spojoval společný zápal pro věc, nouze tak nebyla o pěvěcká a tančení vystoupení nebo výtvarná či pouliční představení. Třešničkou na dortu bylo vystoupení Magdaleny Kožené. 

K vidění byli žáci a studenti například z Jablonného v Podještědí, Doks, České Lípy, Semil, Tanvaldu nebo Českého Dubu. Celkem se pak do druhého ročníku kultrurní akce s názvem ZUŠ Open zapojilo více než tři sta měst a obcí napříč celou Českou Republikou. 

„Na tomto náměstí se v průběhu roku koná velké množtví akcí, ale Open ZUŠ patří programově k nejlepším, protože jde o přehlídku těch největších talentů. Umělecké vzdělávání vnímám jako nesmírně důležité, protože dokáže dětem vštěpovat ty nejlepší principy a hodnoty. A to je v dnešní době plné lží, falše a manipulace strašně důležité. S námi dospělci v tomto směru už těžko něco pořídíme, ale v tyto děti věřím. Je v jejich moci v budoucnu měnit společnost,“ zkonstatoval náměstek Ivan Langr.

ZUŠky

V současném školním roce funguje po celé České republice 492 základních umělecký škol, na kterých studuje přes 251 tisíc žáků. Ti studují obor hudební, taneční, výtvarný nebo literárně-dramatický. Jednotlivé obory pak vyučuje 11 637 stálých a 1040 externích pedagogů. V posledních deseti letech zájem o umělecké školy rapidně vzrostl a počet žáku se zvýšil o necelých 29 tisíc. 

Foto SML

Štítky Liberec, náměstí, ZUŠ OPEN, Magdalena Kožená, Česko, Jablonné v Podještědí, Ivan Langer, Doksy, Česká Lípa, Semily, Tanvald, Český Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Liberecké náměstí ožilo. Slavná operní zpěvačka si zazpívala s dětmi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.