Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po Frýdlantu provede návštěvníky hejtman Hans z Gersdorfu. Startují komentované prohlídky

Pro turisty a návštěvníky Frýdlantu si tamní info centrum připravilo novinku – komentované prohlídky města. A nepůjde o žádné suché povídání, průvodcem bude sám hejtman Hans z Gersdorfu. Vůbec první prohlídky startují dnes v pondělí 4. června, naplánované jsou ale až do září.

Proč právě v pondělí? Má to svůj důvod. „Většina památek je zavřených, včetně frýdlantských muzeí nebo betlému. Abychom měli co nabídnout turistům, kteří v tento den do Frýdlantu přijedou a chtějí kus jeho historie poznat,“ řekla Jana Žáková z Turistického informačního centra Frýdlant (TIC Frýdlant), která se na realizaci prohlídek podílí.

Lidé se tak během prohlídky dostanou na náměstí, radnici, prohlédnou si kostel i městské hradby. „Každý, kdo se komentované prohlídky zúčastní, se může těšit na několik nevšedních zážitků. Projde například katovskou brankou nebo si prohlédne mauzoleum Redernů v kostele Nalezení sv. Kříže, které jinak není běžně přístupné,“ doplnila vedoucí TIC Frýdlant Marie Kolářová.

Návštěvníky po městě provádí frýdlantský hejtman Hans z Gersdorfu, který ve městě žil na přelomu 16. a 17. století a byl představitelem města jak za éry Redernů, tak v počátcích vlády Albrechta z Valdštejna.

Hodinu a půl dlouhé prohlídky se může zúčastnit maximálně dvacet lidí, rezervovat lze buď mailem na mic@mesto-frydlant.cz nebo prostřednictvím telefonního čísla 488 886 603. „Základní vstupné je 90 korun, zvýhodněné pro děti, seniory a držitele průkazů ZTP nebo ZTP/P potom 60 korun,“ uzavřela Jana Žáková.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, prohlídky, hejtman, Hans z Gersdorfu, Gersdorf, Albrecht z Valdštejna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Frýdlantu provede návštěvníky hejtman Hans z Gersdorfu. Startují komentované prohlídky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.