Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tradiční sympozium šperkařů v Turnově. Čím překvapí pětadvacátý ročník?

Již zítra, tedy 5. června odstartuje pětadvacátý ročník dvoutýdenního mezinárodního sympozia šperkařů v Turnově. Těšit se můžete například na Daniela Krugera, Simona Cottrella nebo Tarju Tuupanenovou.

Šperkaři začnou tvořit zřejmě v sobotu 9. června a jejich „Mekkou“ se stane Kamenářský dům, který bude veřejnosti přístupný. Návštěvníci se tak nemusí bát, že by nebyla možnost nahlédnout pod ruce šikovným umělcům a nasávat atmosféru, která je prý vždy báječná. 

Letošní ročník bude ale přeci jen něčím výjimečný. „Kromě obvyklé prezentace dosavadní tvorby účastníků jsme se rozhodli připomenout společně s naším jubileem další dvě obdobná evropská sympozia, a sice v německém Erfurtu a slovenské Kremnici,“ sdělil organizátor Miroslav Cogan.

Program dvoutýdenního sympozia se pro účastníky bude jinak skládat z osvědčených bodů, jako jsou exkurze do Českého ráje, do dílen a uměleckých škol a z přednášek.

Jedním z nejzajímavějších hostů pak bude určitě šperkař Daniel Kruger, který žil dlouho v Africe a tak není divu, že se do značné míry nechává ovlivňovat právě tímto směrem.

Foto Šárka Steinová | Zdroj ČTK

Štítky Turnov, sympozium, šperky, Mekka, Erfurt, Afrika, Kremnica, Český ráj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční sympozium šperkařů v Turnově. Čím překvapí pětadvacátý ročník?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.