Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Odstartoval festival pro dětské čtenáře. Najdete ho na třech místech

V Liberci dnes začal třídenní festival dětského čtenářství. Jde o 12. ročník akce dříve známé jako Veletrh dětské knihy. Letošní program bude podle organizátorů nejbohatší za celou historii festivalu, jehož první ročník se konal v roce 2003.

Děti se na akci setkají s 25 autory a ilustrátory na téměř 50 besedách. Devětkrát bude listování, což je divadlo s knihou v ruce. Děti mohou navíc ve tvůrčích výtvarných dílnách pracovat na knížce Vlnění, kterou pro veletrh připravily výtvarnice Iva Vykypělová a Iva Ouhrabková. Každý, kdo bude v dílně s knihou pracovat, odnese si ji také domů.

Festival bude na třech místech, v kulturním centru v Lidových sadech, krajské knihovně a Oblastní galerii. Dopolední program je určen především pro školy, odpolední pro veřejnost bude pouze v Lidových sadech.

Součástí festivalu bude také křest zvukové knihy Útěk Kryšpína N od Ivony Březinové, která vznikla v rámci projektu Děti čtou nevidomým dětem. Do vytvoření nahrávky se zapojily děti z libereckých, frýdlantských, českolipských a jabloneckých škol.

Autoři | Foto

Štítky Festival dětského čtenáře, festival, Liberec, knihy, kniha, Ivona Březinová, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstartoval festival pro dětské čtenáře. Najdete ho na třech místech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.