Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Světový den žiraf? Liberecká zoo si připravila komentované prohlídky

Žirafy Rothschildovy patří mezi nejvíce ohrožené poddruhy žiraf ve volné přírodě a právě těmto tvorům se bude věnovat liberecká zoo v rámci světového dne žiraf. V sobotu 23. června si zahrada připravila komentované prohlídky, které by návštěvníkům měly přiblížit svět těchto ohrožených savců.

Věděli jste, že i žirafy mají svůj den? 21. červen patří celosvětově právě těmto elegantním zvířatům a za cíl si klade upozornit veřejnost na stále klesající počty nejvyšších tvorů planety. Ve světě jich v současnosti žije méně než sto tisíc. 

Ani liberecká zoo v tomto ohledu nezůstává pozadu a žirafí den si připomene v sobotu 23. června, kdy proběhnou tři komentované prohlídky zázemí pavilonu žiraf. Komentátorské funkce se ochotně ujme hlavní zoolog Luboš Melichar. Ten současně v závěru každé prohlídky zodpoví případné dotazy. 

„V deset, jedenáct a třináct hodin se účastníci mohou těšit na liberecké žirafí stádo, které budou, zruba ve 40 minutách, moci spatřit z bezprostřední blízkosti,“ sdělila mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

Kapacita je však omezená a tak se každé prohlídky může zúčastnit pouze deset registrovaných osob. Zájemci se mohou hlásit ve všední dny od 8:00 do 15:00 na telefonním čísle +420 773 776 464.

Cena komentované prohlídky je plus 50 korun ke klasické vstupence dle platného ceníku. Sraz registrovaných návštěvníků proběhne vždy deset minut před zahájením prohlídky na prostranství za hlavním vstupem do zoo. 

Zoo závěrem avizuje, že akce není vhodná pro děti do 7 let. 

Foto Zoologická zahrada Liberec

Štítky Liberec, zoo, Světový den žiraf, žirafa, zahrada, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový den žiraf? Liberecká zoo si připravila komentované prohlídky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.