Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: První den Benátské ovládl Olympic

Ve Vesci odstartoval včera šestadvacátý ročník festivalu Benátská! První den je vždy pouze zahřívacím kolem, přesto areál zaplnily již první tisíce návštěvníků. Nejvíce zabodovala jednoznačně skupina Olympic, která pro své vystoupení přizvala i řadu bývalých členů, například Františka Ringo Čecha.

Úvod akce navštívily tisíce lidí. „Jsme rádi, že z původního večírku pro nedočkavé se v posledních letech stává regulérní festivalový den. V loňském roce ho navštívilo rekordních 8000 lidí," uvedl ředitel festivalu Pavel Mikez.

Olympic, který tradičně vsadil především na starší hity, na Benátské! s velkým úspěchem zahrál před dvěma lety. „Je to festival, na který jezdíme už od samého začátku. A vždycky je skvělý," konstatovali členové skupiny, která debutovala v roce 1968 albem Želva, první českou beatovou dlouhohrající deskou.

Od pátku se program uskuteční na třech pódiích. Mimo jiné nabídne skupiny Jasná páka, Vypsaná fixa, Arakain, Václava Neckáře a mnoho dalších. Ze zahraničních hostů dorazí zpěvačka Bonnie Tylerová nebo kapela Guano Apes. V sobotním programu, který z domácích interpretů nabídne Jaromíra Nohavicu, Marpa & Trouble Gang, Mira Žbirku, Bena Cristovaa, Xindla X, Anetu Langerovou a kapely TH!S nebo Mirai. Poprvé na festivalu Benátská! zazpívá také Marie Rottrová.

Benátská 2018 první den

Pátek, 27. července 2018, 01:30

Benátská 2018 první den
Benátská 2018 první den

Foto Lubomír Krongaiger | Zdroj ČTK

Štítky koncert, festival, Benátská, hudba, kultura, Vesec, Liberec, František Ringo Čech, Olympic, Václav Neckář, Bonnie Tyler, Ben Cristovao, Jaromír Nohavica, Miroslav Žbirka, Xindl X, Aneta Langerová, Marie Rottrová, Vypsaná fiXa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: První den Benátské ovládl Olympic  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.